skandal u susjedstvu

Uhićen srednjoškolski profesor (62) zbog nezakonitog izdavanja diploma

Image

Studentska diploma

Foto: Thinkstock.com

Tereti ga se da je uzimao novac kako bi zainteresiranima omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara

15.1.2019. u 12:11/ Hina

Profesor jedne srednje škole u Tuzli uhićen je u utorak zbog sumnje da je omogućio nezakonito stjecanje diploma, potvrđeno je iz županijskog tužiteljstva koje vodi istragu.

Lokalni su mediji prenijeli kako je uhićen Zajid Salčinović (62), profesor u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi.

Tereti ga se da je uzimao novac kako bi zainteresiranima omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara.

"Osumnjičen da je kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u razdoblju od lipnja 2017. do juna 2018. godine od deset izvanrednih polaznika tražio i uzeo određene iznose novca kako bi bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama stekli ova zvanja te također da je od još četiri izvanredna polaznika tražio novac, što su oni odbili", priopćili su iz tužiteljstva Tuzlanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Faktor je, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio kako je je profesorova tarifa bila od 200 do 1000 konvertibilnih maraka (100 do 500 eura), a na taj je način ukupno nezakonito utržio oko 4 tisuće Km (oko 2 tisuće eura).

Uhićenje je rezultat višemjesečne istrage u koju je bila uključena i Uprava policije MUP-a Federacije BiH.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Više s weba

Pročitajte još

Image
vlada morala popustiti

Ukinut dio mirovinske reforme: umirovljenicima po 500 eura obeštećenja

Više s weba