OGLAS

rusi fantaziraju

Ukrajinci ismijali rusko osvajanje Bahmuta. 'Podigli su zastavu iznad WC-a'

Image
Foto: Twitter Screenshot

'Pričvrstili su je sa strane tko zna čega, objesili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga zauzeli. Čak i ako ga Rusi dobiju, to neće promijeniti dinamiku bojnog polja iz strateške perspektive', dodao je Čerevatji telefonski

4.4.2023. u 12:10/ Danas

Kijev je demantirao i ismijao Ruse koji tvrde da su zauzeli istočni Bakhmut u ponedjeljak i poručio neprijateljima da su podigli pobjedničku zastavu nad "nekom vrstom toaleta" te da su ukrajinske snage odbile gotovo 20 napada duž gradske fronte u posljednja 24 sata, piše Reuters.

Jevgenij Prigožin, vođa Wagnerovih plaćeničkih snaga koji su predvodili opsadu, rekao je u nedjelju da su njegovi vojnici podigli rusku zastavu na administrativnu zgradu u središtu grada iako ukrajinski vojnici još uvijek drže neke zapadne položaje.


Pri tom se pohvalio kako je "s pravne točke gledišta Bahmut zauzet", no Pirgožin je i ranije iznosio preuranjene tvrdnje.

Image
Sankt Peterburg

Poginuo proratni bloger, atentat negiraju i Ukrajina i Rusija. Eksplodirao kipić kojeg mu je dala žena?

Image
Sankt Peterburg

Poginuo proratni bloger, atentat negiraju i Ukrajina i Rusija. Eksplodirao kipić kojeg mu je dala žena?

"Bahmut je ukrajinski i oni nisu ništa zauzeli i jako su daleko od toga da to učine", rekao je za Reuters Sergij Čerevatji, glasnogovornik istočnog vojnog zapovjedništva.

"Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a. Pričvrstili su je sa strane tko zna čega, objesili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga zauzeli. Čak i ako ga Rusi dobiju, to neće promijeniti dinamiku bojnog polja iz strateške perspektive", dodao je Čerevatji telefonski.

Podsjetimo, bitka za rudarski grad i logističko središte Bahmut smatra se jednom od najkrvavijih u jeku ruske agresije na Ukrajinu, a mnogo je žrtava sukoba na obje strane, dok je grad uglavnom uništen bombardiranjem.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Razgovarat će o nafti

Jednodnevni izlet: Putin planira na kratko otići iz Rusije. Stiže li na COP28 u Dubai?


Više s weba