OGLAS

prvi uspješan protunapad

Ukrajinci napreduju kod Bahmuta: 'Borimo se s manje resursa od neprijatelja, a u stanju smo mu pokvariti planove'

Image
Foto: Profimedia

Napredovanje naših snaga u smjeru Bahmuta prvi je uspjeh ofenzivnih akcija u obrani Bahmuta, rekao je general-pukovnik Oleksandr Sirskij, zapovjednik kopnenih snaga

15.5.2023. u 11:10/ Hina

 Ukrajinska vojska pozdravila je u ponedjeljak nedavno napredovanje oko Bahmuta kao svoj prvi uspješni protunapad u borbi protiv ruskih snaga za kontrolu nad tim istočnim gradom.

Kijev je međutim također rekao da je stanje u Bahmutu teško i upozorio da Moskva nije promijenila svoj cilj zauzimanja grada i da šalje jurišne snage u predgrađe Bahmuta.


Ukrajinska vojska rekla je prošli tjedan da je počela potiskivati ruske snage u Bahmutu i oko njega nakon višemjesečnih teških borbi, a Moskva je priznala da su se njezine snage povukle sjeverno od grada.

"Napredovanje naših snaga u smjeru Bahmuta prvi je uspjeh ofenzivnih akcija u obrani Bahmuta", rekao je general-pukovnik Oleksandr Sirskij, zapovjednik kopnenih snaga, u izjavi na aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu.

Image
krenuo protunapad

Ukrajina: Rastjerali smo rusku brigadu. Pobjegli su iz predgrađa Bahmuta

Image
krenuo protunapad

Ukrajina: Rastjerali smo rusku brigadu. Pobjegli su iz predgrađa Bahmuta

“Zadnjih nekoliko dana pokazalo se da možemo napredovati i uništavati neprijatelja i u ovako iznimno teškim uvjetima”, rekao je. "Mi se borimo s manje resursa od neprijatelja. Istodobno smo u stanju pokvariti njegove planove", dodao je.

Očekuje se da će Kijev uskoro pokrenuti veliku protuofenzivu kako bi pokušao ponovno zauzeti teritorij pod ruskom okupacijom, ali ukrajinski dužnosnici su naznačili da dobici oko Bahmuta ne signaliziraju da je počeo širi protunapad.

Zamjenica ministra obrane Hanna Maliar rekla je da se teške borbe nastavljaju u Bahmutu i oko njega, te da je ondje "sve" teško.


"Rusi nisu promijenili svoje ciljeve. Šalju jurišne snage u predgrađe Bahmuta", napisala je na Telegramu.

Moskva, koja je pokrenula svoju sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu prije gotovo 15 mjeseci, vidi Bahmut kao odskočnu dasku za napad na druge ukrajinske gradove.

Kijev je ranije rekao da zadržavanje obrane Bahmuta omogućuje vojsci da pripremi svoju očekivanu protuofenzivu.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Razgovarat će o nafti

Jednodnevni izlet: Putin planira na kratko otići iz Rusije. Stiže li na COP28 u Dubai?


Više s weba