SURIJA, KATALONIJA

Urušen rudnik u Španjolskoj: Trojica radnika poginula

Image
Foto: Shutterstock

Rudnik se nalazi u Kataloniji, 80 kilometara sjeverno od Barcelone. Potašu se koristi u poljoprivredi kao gnojivo i kao sirovinu u farmaceutskoj industriji i proizvodnji eksploziva, stakla i kemikalija

9.3.2023. u 12:52/ Hina

Trojica radnika preminula su u četvrtak nakon što su ostali zarobljeni 900 metar pod zemljom, priopćio je regionalni sindikat USOC

Urušavanje rudnika u gradu Suriji, sjeveroistočnoj Španjolskoj, dogodilo se netom prije 9 sati ujutro po lokalnom vremenu, oko 900 metara pod zemljom, rekli su vatrogasci, ne navodeći više detalja.

"Želimo izraziti najdublju sućut obiteljima trojice kolega koji su jutros izgubili život radeći svoj posao", objavio je USOC.

ICL Group Ltd sa sjedištem u Tel Avivu, čija podružnica Iberpotaš upravlja rudnikom, objavila je da se dogodila "nesretna podzemna nesreća", prije objave o smrti trojice radnika. 

Rudnik se nalazi oko 80 kilometara sjeverno od Barcelone u regiji Kataloniji. 

"Želim pružiti svu potporu obiteljima rudara, kao i svim njihovim kolegama u rudniku u Suriji", rekao je lokalnom parlamentu Pere Aragones, regionalni predsjednik Katalonije. 

U prosincu 2013. poginula su dvojica radnika u urušavanju rudnika u Suriji, objavio je tada Iberpotaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudnik se nalazi u Kataloniji, 80 kilometara sjeverno od Barcelone. Potašu se koristi u poljoprivredi kao gnojivo i kao sirovinu u farmaceutskoj industriji i proizvodnji eksploziva, stakla i kemikalija.

Rudnikom upravlja Iberpotaš u vlasništvu ICL grupe iz Tel Aviva. Tvrtka nije imala komentara.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEPLANIRANO

VIDEO Putin iznenada posjetio Mariupolj pa se provozao autom i osjetio kakve su ceste nakon napada

Više s weba