u Bruxellesu

Uskoro se sastaju Vučić i Kurti: Trebali bi potpisati deklaraciju o rješavanju pitanja nestalih na Kosovu

Image
Foto: AP Photo/Olivier Matthys

U ovom trenutku se s prostora Kosova 1621 osoba vodi kao nestala

10.8.2022. u 22:06/ RTL.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti sastat će se 18. kolovoza u Bruxellesu. Na sastanku bi trebali potpisati zajedničku deklaraciju o rješavanju pitanja nestalih na Kosovu, saznaje Nova.rs.

Prema pisanju portala Nova.rs, tekst deklaracije je u dobroj mjeri usuglašen te se čeka trenutak da bude potpisan. Službena namjera sastanka Vučića i Kurtija javnosti još nije poznata. 

Srpska strana očekuje razgovor o problemu s osobnim dokumentima i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama, što je skoro dovelo do nasilja na Kosovu. Kosovski premijer je u izjavi za medije rekao da je to za vlast u Prištini gotova stvar.

Image
međunarodna intervencija?

FOTO Kosovo postavilo barikadu sa srpskom stranom, a stražu čuvaju talijanski karabinjeri. Što uopće rade na Kosovu?

Image
međunarodna intervencija?

FOTO Kosovo postavilo barikadu sa srpskom stranom, a stražu čuvaju talijanski karabinjeri. Što uopće rade na Kosovu?

Nova.rs piše da bi se deklaracijom koju će Vučić i Kurti navodno potpisati u Bruxellesu dala podrška procesu da se nađu nestale osobe i da se njihove sudbine riješe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Komisije Vlade Srbije za nestale osobe Veljko Odalović rekao je da se u nekoliko ranijih rundi dijaloga u Bruxellesu razgovaralo o potpisivanju deklaracije o nestalima. 

"Stvarno ne znam hoće li to biti potpisano, ali je realno blizu. Riječ je zapravo o jednoj izjavi Vučića i Kurtija o cijelom procesu traženja nestalih, mehanizmu i podršci u tom procesu", naveo je Odalović za Novu.rs. 

Upravo se čita

Image
SRETNE BOJE

Poznato je u kojim će dresovima Hrvatska igrati protiv Japana

U ovom trenutku se s prostora Kosova 1621 osoba vodi kao nestala.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabrinit

Steinmeier o mučenju koje podržava Trump: 'Ovdje nije riječ o sitnim stvarima. Riječ je o temeljnim pitanjima u našem samorazumijevanju'

Više s weba