najčuvaniji grad na svijetu

Uživo iz Madrida! Započela je neformalna večera za šefove država na kojoj je i Milanović

29.6.2022. u 19:20/ RTL Danas

Istovremeno se održavaju i dvije ministarske večere, no kao što znamo hrvatskih ministara nema u Madridu već ih zastupaju veleposlanici

Madridu na ratnom summitu NATO-a preokret. Turska je odustala od blokade pa Finskoj i Švedskoj stiže pozivnica Saveza.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovio je pred svjetskim moćnicima svoj stav o BIH i upozorio ih da je zbog naših susjeda poljuljana sigurnost Europe.

No, ono što je liderima svijeta sada najbitnije je udružiti se protiv Vladimira Putina i što snažnije odgovoriti Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Povijesne odluku u Madridu prati RTL-ov reporter Goran Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zbog agresije na Ukrajinu

Donosimo pregled najnovijih događanja u Madridu: Što je sve dogovoreno na povijesnom NATO summitu?

Image
zbog agresije na Ukrajinu

Donosimo pregled najnovijih događanja u Madridu: Što je sve dogovoreno na povijesnom NATO summitu?

Milanović na kraju ipak nisu blokirali proširenje NATO-a?

Hrvatski predsjednik je dolaskom na NATO summit potpuno ublažio svoju retoriku i stavove, točnije povukao je ručnu kočnicu te više ne prijeti da će povući veto na zahtjev Finske i Švedske.

Danas je rekao da on to uopće ne može činiti već može upoznavati svoje kolege, predsjednike država i Vlada, s problematikom BiH, a da su nacionalni parlamenti ti koji će ratificirati pristupni protokol za članstvo Finske i Švedske u NATO-u. Dakle, Sabor će o tome upravo i odlučivati o tome.

Upravo se čita

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

Sada je upravo počela neformalna večera za šefove država na kojoj se nalazi i predsjednik Milanović. Istovremeno se održavaju i dvije ministarske večere, no kao što znamo hrvatskih ministara nema u Madridu već ih zastupaju veleposlanici. Što je komentirao i predsjednik Milanović:

"Mogu li biti mirni, pa ne znam, ja im ne želim da mirno spavaju jer ne zaslužuju da mirno spavaju. Zaslužuju da nemirno spavaju, da se bude noću. Jer to je sadizam što se izvodi. I drugo, kad ste već spomenuli, nebitno, srećem nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda. Ali ovdje netko treba biti na tim sastancima. On uopće ne mora biti u mom društvu, to ti je dužnost bez obzira što si padao razrede, bio loš učenik, ne znaš govoriti, moraš biti ovdje. Ne moraš biti u mom društvu. ti predstavljaš Vladu, tko će ići umjesto njih na sastanke, ambasador. Što ako ja kažem da ambasadorova prisutnost u tom trenutku treba meni. Recimo ako se idem inatit, pa onda Hrvatsku predstavlja nitko. Dakle, do toga dovodi ta vrsta ponašanja. Vrlo neodgovorno, amaterski, eto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
TLO NE MIRUJE

Dva nova potresa u Turskoj: Jedan 5,0, a drugi 5,1 prema Richteru

Više s weba