putinova željezna dama

Veliki obrat u Rusiji: Putinova glavna propagandistica okrenula se protiv njegove prisilne mobilizacije!

Image
Foto: Shutterstock

Simonjan je inače na ruskoj državnoj televiziji gorljivo branila invaziju na Ukrajinu i nekoliko puta prijetila nuklearnim oružjem

25.9.2022. u 17:24/ L. B.

"Željezna lutka Putinove TV" i jedna od njegovih glavnih propagandistica, Margarita Simonjan, u neočekivanom se obratu obrušila na djelomičnu mobilizaciju Rusa, potez koji je posljednjih dana izazvao neviđeni kaos u toj zemlji.

Na svom je Twitteru objavila bizarnu priču u kojoj je unovačen 63-godišnjak s kroničnim bolestima.

 "U Volgogradskoj oblasti mobiliziran je 63-godišnji pričuvni potpukovnik s dijabetesom i cerebralnom ishemijom. Unatoč dijagnozama, liječnička komisija ga je proglasila sposobnim za službu i poslala ga na obuku i školovanje u vojnu jedinicu", napisala je Simonjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simonjan je inače na ruskoj državnoj televiziji gorljivo branila invaziju na Ukrajinu i nekoliko puta prijetila nuklearnim oružjem. Jedna od njenih najkontroverznijih izjava bila je ona prije nekoliko mjeseci kada je rekla da je nuklearni rat najvjerojatniji ishod trenutnog sukoba Rusije i Ukrajine te tenzija sa Zapadom.

"Ali, mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti", rekla je tada s poluosmijehom u udarnom terminu ruske državne televizije.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Image
JEZIVA RETORIKA

Ruska voditeljica u udarnom terminu: 'Nuklearni rat je najvjerojatniji. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti' ​

Image
JEZIVA RETORIKA

Ruska voditeljica u udarnom terminu: 'Nuklearni rat je najvjerojatniji. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti' ​

Djelomična mobilizacija koja je u Rusiji stupila na snagu početkom tjedna izazvala je val kritika i pokrenula niz prosvjeda u gradovima diljem Rusije. Do sada su uhićene stotine prosvjednika, a prema izvještajima ruskih udruga za ljudska prava, neki od uhićenih dobili su pozive za mobilizaciju. Putin je ovih dana potpisao i novi zakon prema kojem se odbijanje mobilizacije ili borbe kažnjava s 10 godina zatvora. Analitičari ističu da je ovaj potez dokaz slabosti ruske vojske i očajnički pokušaj da se preokrene tijek rata.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nevjerojatna nesreća

Nakon iskakanja iz aviona, veteran padobranstva zapleo se u električne vodove i pao

Više s weba