OGLAS

TRAŽE ZAŠTITU

VIDEO Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima: 'Mjesecima smo upozoravali vlasti na ovo'

Image
Foto: Facebook/Gibanje OPS (Osveščeni Prebivalci Slovenije)

Glavna urednica informativnog programa RTV-a kazala je kako se radi o 'nedopustivom napadu na medije, novinarstvo i demokraciju'

4.9.2021. u 9:47/ RTL Vijesti

Grupa protivnika cijepljenja, koja ujedno poriče postojanje koronavirusa, upala je sinoć u 20 sati u prostorije RTV-a, odnosno studija u kojem se snima Dnevnik te su vrijeđali novinare i prijetili im, piše 24ur.

Policija je stigla na mjesto događaja i više puta ih je pozivala da napuste studio ili zgradu. Nisu htjeli poslušati njihove pozive. Prosvjednici su sve prenosili na Facebooku te su poručili da su ušli u svoju kuću koja je okupirana, misleći na javnu televiziju.


Ubrzo su se pojavili i kamermani koji su sve počeli snimati, no prosvjednici su zahtijevali prijenos uživo kako bi se obratili stanovnicima Slovenije.

Grupu, koja mjesecima prosvjeduje protiv cijepljenja ispred zgrade RTV Slovenija, predvodio je Ladislav Troha, vođa pokreta Svjesni ljudi Slovenije (OPS). On je, prema neslužbenim informacijama, sinoć priveden. 

Novinarka RTV -a Barbara Vidmajer objavila je video upada u studio na svom Facebook profilu.

Manica Janežič Ambrožič, glavna urednica informativnog programa RTV-a, komentirala je događaj te kazala kako se radi o "nedopustivom napadu na medije, novinarstvo i demokraciju".


Dodala je kako zaposlenici RTV-a od svibnja upozoravaju na nepodnošljive uvjete i uznemiravanja zaposlenika i gostiju zbog prosvjeda ispred RTV-a. Novinari su policiji već poslali nekoliko izvješća i nadaju se da je sinoćnji događaj bio "otrežnjujuć za sve" te pozivaju vlast da ih zaštite.

Generalni direktor RTV-a Andrej Grah Whatmough kazao je da će u budućnosti pojačati sigurnost te da će o svemu razgovarati s nadležnim institucijama.

Društvo novinara Slovenije i Sindikat novinara Slovenije osudili su napad na RTV. Iz Društva novinara Slovenije su kazali da je to samo vrh sante ledenog brijega po pitanju neprijateljskog stava prema medijima koji djeluju u javnom interesu. 


Upravo se čita

Image
DRAMA U ENGLESKOJ

Provalnici upali dok je nogometaš s obitelji bio doma: 'Nisu bili amateri'

Sindikat novinara Slovenije odlučio je podnijeti prijavu protiv pripadnika Pokreta OPS. Istodobno, pozivali policiju da zaštiti zaposlenike RTV Slovenija u skladu s člancima 60. i 61. Zakona o policijskim zadaćama i ovlastima te da se tim osobama izda zabrana približavanja RTV-u.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Razgovarat će o nafti

Jednodnevni izlet: Putin planira na kratko otići iz Rusije. Stiže li na COP28 u Dubai?


Više s weba