OGLAS

POTPUNI KAOS

VIDEO Napali migrante koji su brodom stigli na njihovu obalu, a nakon toga pretukli novinara

2.3.2020. u 9:47/ Vanja Deželić

Skupina migranata brodom je pokušala pristati u luku, ali lokalni stanovnici to nisu dopustili


Turska je otvorila granice i prema Europi pustila gotovo 80.000 migranata, što izaziva novu krizu i mnoge zemlje pripremaju poteze kojima bi izbjeglicama spriječile ulazak na njihov teritorij, a ta histerija s najviših instanca vlasti prelijeva se na građane. To se zorno moglo vidjeti u Grčkoj.

Skupina migranata brodom je pokušala pristati u luku na otoku Lezbosu, ali lokalni stanovnici to nisu dopustili. Okružili su obalu i tjeralimigrante, nisu im dozvolili izaći iz broda, iako su nesretnici nakon tko zna koliko vremena provedenog na moru mislili kako će napokon pronaći barem privremeni spas i mir.


Svjesni da čine lošu stvar, "lokalci" su potvrdili napadom na predstavnike medija, pa su tako jednognovinara pretukli i svima koji su snimali događaj bacili mobitele ili fotoaparate u more. Prijavljeni su policiji, a bez obzira na pokušaje da se sve skupa ne evidentira, fotografije i dijelovi video snimaka još uvijek postoje, pa bi odgovorni mogli ipak snositi sankcije za to što su učinili.

Samo, na široj je razini ovo manji problem, Mađarska tvrdi da migranti širekoronavirus, Austrija poziva na zatvaranje granica i jasno je da više nema ni trunke razumijevanja prema ljudima koji dolaze s Bliskog istoka ili sjevera Afrike u nadi da će pronaći bolji život.

Istina, među njima zasigurno ima i onih "loših" na koje svi upozoravaju, ali uistinu su minoran broj u odnosu na broj onih koji bježe od ratova, siromaštva i ostalih pošasti...


U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
u bordeauxu

Podignuta optužnica protiv šefa restorana u kojem se 16 ljudi otrovalo sardinama, a jedna žena umrla


Više s weba