tragedija u salzburgu

VIDEO Podivljala Yeti, ženka nosoroga, u zoološkom napala bračni par timaritelja: Ženu ubila, muža teško ozli...

thumbnail
13.9.2023. u 15:09/ Reuters/Danas.hr

Direktorica zoološkog vrta Sabrine Grebner kazala je da ne zna što je pošlo po zlu. To je bio tek normalan svakodnevni rutinski posao, istaknula je te dodala da će se okolnosti znati tek kad završi istraga

Timaritelj zoološkog vrta u Salzburgu, kojeg je u utorak ujutro napala i ozlijedila podivljala ženka nosoroga po imenu Yeti, je izvan životne opasnosti. Njegovu suprugu, također timariteljicu, nosorog je usmrtio.

Naime, tragedija se dogodila tijekom jutarnjeg hranjenja i tretiranja životinja sredstvima za insekte. I premda je muškarac skočio da pomogne svojoj ženi, nije joj bilo spasa. Preminula je od zadobivenih ozlijeda.

Sve se to događalo u ograđenom prostoru s bijelim nosorozima.

"Ozlijeđeni čuvar hitno je prebačen u bolnicu, ali je izvan životne opasnosti" rekla je direktorica zoološkog vrta Sabrine Grebner te nastavila:

Image
Nije prva nesreća

Jutarnje hranjenje završilo tragično: Bijeli nosorog ubio timariteljicu (33) u salzburškom zoološkom vrtu

Image
Nije prva nesreća

Jutarnje hranjenje završilo tragično: Bijeli nosorog ubio timariteljicu (33) u salzburškom zoološkom vrtu

“Ono što znamo do sada je da je sve teklo normalno, to je bio tek normalan svakodnevni rutinski posao. Voditeljica životinja obično ujutro ide do nosoroga i namaže ih sredstvom protiv insekata i to je radila kao i svaki dan već godinama. Što je bilo drugačije ovaj put, zaista ne znamo. Vidjet ćemo što će istraga pokazati. Za sada znamo samo da je čuvarica životinja nažalost preminula, a da je drugi zaposlenik ozlijeđen", izjavila je Grebner.

Preminula timariteljica, Njemica je iz Bavarske, a bila je vrlo iskusna i specijalizirana za nosoroge. Ozlijeđeni timaritelj bio je zadužen za stočnu hranu.

Podivljala Yeti, kao i ostali nosorozi, u tom su zoološkom vrtu već godinama i uvijek su bez ikakvih problema surađivali sa svojim timariteljima, tvrdi direktorica.

Ovo nije prvi incident koji se zbio u Salzburškom vrtu u prethodnih nekoliko godina. Timaritelji su, između ostalog, morali loviti pobjegle pingvine i geparde.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
DENIS BUNTIĆ

Nije pretukao samo suprugu. Tukao se u kafiću prije 10 godina, a sudit će mu se i zbog tučnjave iz 2019.

Više s weba