IMA DOSTA ŠTETE

VIDEO Pogledajte kako se tresao Japan u potresu magnitude 7,1! Ima ozlijeđenih, gotovo milijun kućanstava ostalo bez struje

Image

Japan, potres

Foto: AP Images

Epicentar potresa bio je uz obalu prefekture Fukushima na dubini od 60 kilometara

13.2.2021. u 19:55/ Hina

U potresu magnitude 7,1 koji je u subotu pogodio istočnu obalu Japana ima više desetaka ozlijeđenih, gotovo milijun kućanstava ostalo je bez struje, ali obližnje tri nuklearke rade bez poteškoća. 

Epicentar potresa bio je uz obalu prefekture Fukushima na dubini od 60 kilometara, objavila je japanska Meteorološka služba. Nije izdano upozorenje za cunami. 

Snimatelj Reutersa koji se nalazi u Fukushimi rekao je da je neko vrijeme podrhtavala njegova hotelska soba na 10. katu. Jedan muškarac iz hotela hospitaliziran je nakon što je pao i udario glavom o vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbijeni su brojni izlozi trgovina, pokazuju televizijske snimke, dok je novinska agencija Kyodo News izvijestila o više desetaka ozlijeđenih, ali čini se bez ozbiljnijih povreda. 

Image
EPICENTAR KOD FUKUSHIME

Japan pogodio snažan potres, magnituda je bila 7,1 po Richteru: 'Zastrašujuće! Osjećaj je bio poput vožnje vlakom'

Image
EPICENTAR KOD FUKUSHIME

Japan pogodio snažan potres, magnituda je bila 7,1 po Richteru: 'Zastrašujuće! Osjećaj je bio poput vožnje vlakom'

Gotovo 950.000 kućanstava ostalo je bez struje, rekao je vladin glasnogovornik Katsunobu Kato, a prenio javni servis NHK. Bez struje je uglavnom ostao sjeveroistok Japana, uključujući Fukushimu i susjedne prefekture. 

Upravo se čita

Image
KLASA OPTIMIST

Najbolji strijelac sljedećeg protivnika Vatrenih: 'Japan će biti prvak svijeta, ne šalim se'

Obližnje nuklearne elektrane Fukushima Daiichi, Daini i Kahiwazaki-Kariwa rade bez poteškoća, rekao je vlasnik kompanije Tokyo Electric Power (TEPCO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je pogodio Fukushimu tek nekoliko tjedana uoči 10. obljetnice razornog potresa 11. ožujka 2011. koji je poharao sjeveroistok Japana i izazvao masivni cunami koji je doveo do najveće svjetske nuklearne krize u četvrt stoljeća. 

Potresi su česti u Japanu, jednom od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. Na Japan otpada petina potresa u svijetu magnitude 6,0 ili jačih. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČOVJEK SA SRCEM SVINJE

Biste li nastavili jesti rođake svog donora - svinje? 'Imamo infarkte jer se prejedamo svinjetinom, a sad ih genetski mijenjamo da bi im uzeli srce'

Više s weba