Play logo
TRAŽIO GA INTERPOL

VIDEO U Kolumbiji uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Zvali ga 'Otrov', pao zbog uvoza droge

Image
Foto: Dirección de Investigación Criminal e INTERPOL/Europol

Pronašli su ga u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Ondje je bio poznat pod nadimkom 'Veneno' (Otrov). U Pereiri je s obitelji proslavio rođendan u luksuznom hotelu, gdje je unajmio dvije sobe, a nedugo zatim uhitila ga je policija na šestom kilometru ceste prema gradu Armeniji

6.5.2023. u 22:00/ Danas.hr
Play logo

Manuel Vulić, 37-godišnjak kojeg je Interpol označio kao jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, uhićen je u Kolumbiji, javlja tjednik Semana.

Tamo se predstavljao kao međunarodni policajac kojeg su angažirale diplomatske misije za rad u toj državi. Kod sebe je imao lažne dokumente i putovnice, a prema američkoj istrazi, Vulić je bio vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko Hrvata, a koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu.

Play logo

Sve je to radio putem brodova za prijevoz prehrambenih namirnica te je angažirao ljude za nadgledanje označenih kontejnera.

Istraga je pokazala i da se osim trgovine drogom, bavio ubojstvima, kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja iz BiH.

Play logo

Pronašli su ga u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Ondje je bio poznat pod nadimkom "Veneno" (Otrov). U Pereiri je s obitelji proslavio rođendan u luksuznom hotelu, gdje je unajmio dvije sobe, a nedugo zatim uhitila ga je policija na šestom kilometru ceste prema gradu Armeniji.

"Kod sebe je imao slovensku putovnicu, slovensku osobnu iskaznicu, a također i iskaznicu kojom se identificirao kao policajac Republike Slovenije, a koja je glasila na drugo ime i pomoću koje je izbjegavao da bude otkriven", navodi Semana pozivajući se na neimenovani izvor iz kolumbijske policije.

Play logo
Play logo

Vulić se predstavljao pod imenom Borut Mozgan, pokazuju fotografije tih slovenskih dokumenata. Sada u pritvoru čeka odluku o izručenju.

Podsjetimo, Europol je u rujnu prošle godine objavio fotografije najtraženijih europskih bjegunaca, a upravo je Vulić bio na tom popisu uz Tomislava Šoljić i Kristijana Čačića - kojega su u listopadu i ulovili na graničnom prijelazu Pasjak, prilikom granične kontrole ulaza putnika u Republiku Hrvatsku.

Image
traže vašu pomoć

Europol objavio fotografije najtraženijih bjegunaca u Europi. Među njima i trojica Hrvata

Fotogalerija
Image
traže vašu pomoć

Europol objavio fotografije najtraženijih bjegunaca u Europi. Među njima i trojica Hrvata

Fotogalerija

Za Vulića je tada spomenuto da j hrvatski državljanin za kojim se traga radi kaznenih djela "Zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja: Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Teško ubojstvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari"

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
ispričala sve za rtl danas

Beba Nela bori se za život, srce joj radi tek 20%. Očajna majka: 'Liječnici su nas ignorirali, govorili da izmišljam'

Policija u Hrvatskoj sumnjiči Vulića da je dio deseteročlanog zločinačkog udruženja koje vodi Petar Ćosić (51) zvani Šarac.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
udisao fentanil

Jednogodišnjak umro u jaslicama. Policija ispod prostirke pronašla kilogram droge

Play logo

Više s weba