PROCURILA SNIMKA

VIDEO Upao u veleposlanstvo i počeo pucati iz kalašnjikova. Mislio da mu je tamo žena?

Image
Foto: Screenshot Twitter FLASH

'Zahtijevamo da se ovaj teroristički čin istraži i da se terorist kazni. Napad na diplomatska predstavništva je neprihvatljiv', rekao je predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev

27.1.2023. u 12:09/ Danas.hr

Muškarac naoružan kalašnjikovom upao je danas u veleposlanstvo Azerbajdžana u Teheranu, glavnom gradu Irana te ubio šefa sigurnosne diplomatske službe i ozlijedio dva čuvara.

Kako javlja policija, napadač je priveden.

Šef teheranske policije, general Hossein Rahimi objasnio je da se muškarac odlučio na napad zbog osobnih i obiteljskih problema, javlja The Washington Post.

Međutim napad se dogodio u trenutku kada su odnosi između Azerbajdžana i Irana napeti.

U priopćenju azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova stoji da je trenutačno u tijeku istraga o napadu. Ministarstvo je također opisalo kako je napadač uništio stražarsko mjesto paljbom iz jurišne puške prije nego što su ga zaustavili ranjeni čuvari. Navodno su sva četvorica u stabilnom stanju.

Priopćili su da će evakuirati svoje diplomatsko osoblje, optuživši Iran da nije ozbiljno shvaćao prijavljene prijetnje protiv njih u prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtijevamo da se ovaj teroristički čin istraži i da se terorist kazni. Napad na diplomatska predstavništva je neprihvatljiv", rekao je predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev.

Iranska državna televizija citirala je Rahimija, koji je rekao da je napadač ušao u veleposlanstvo sa svoje dvoje djece. Međutim, nadzorna snimka iz unutrašnjosti veleposlanstva objavljena u Azerbajdžanu odgovara izjavi azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova i pokazuje da je napadač u zgradu došao sam.

Image
UBOJSTVO U GRUDAMA

Nakon pucnjave kalašnjikovom, načelnik općine zgrožen: 'Ovakve tuge kraj ne pamti. To je bilo pomraćenje uma'

Image
UBOJSTVO U GRUDAMA

Nakon pucnjave kalašnjikovom, načelnik općine zgrožen: 'Ovakve tuge kraj ne pamti. To je bilo pomraćenje uma'

Iranski tužitelj Mohammad Shahriari navodno je rekao da je napadačeva supruga nestala u travnju prošle godine, nakon posjeta veleposlanstvu. Očito je napadač još vjerovao da je njegova žena tamo, iako je od toga prošlo skoro devet mjeseci.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani također je rekao da njegova zemlja oštro osuđuje napad, koji je pod istragom s visokim prioritetom i osjetljivošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
veliko priznanje!

RTL-ovoj Mojmiri dodijeljena 'Večernjakova ruža'!: 'Drago mi je što se cijeni ženska s mišljenjem, a ne sa strukom!

U međuvremenu, iranske vlasti zamijenile su Rahimija s mjesta šefa policije nekoliko sati kasnije nakon što se pojavila snimka koja pokazuje kako policajac ne poduzima ništa da zaustavi napad.

Više s weba

Pročitajte još

Image
uhitili osumnjičenika

Muškarca poprskali i zapalili dok je išao iz džamije, kola i snimka napada. Nije prvi slučaj

Više s weba