Pomorska tragedija

Više od pola posade teretnog broda poumiralo od trovanja hranom ubrzo poslije večere. Zna se što su jeli

Image

Evakuacija otrovanih pomoraca, umrlo ih je 12 od 21

Foto: YouTube/VTC/screenshot

Bili su udaljeni 63 milje od vijetnamskog kopna kad su pomorci počeli teško se razbolijevati jedan po jedan. Hitno su im poslali helikopter, ali...

4.10.2022. u 11:03/ S. Ž.

Najmanje 12 članova posade umrlo je od teškog trovanja hranom na kineskom bulk carrieru Wu Zhou 8 u vlasništvu tvrtke COSCO Shipping, prenosi portal Pomorac. Vijetnamske vlasti izvijestile su da je još najmanje devet pomoraca hospitalizirano u kritičnom stanju. Prema prvim izvještajima, najvjerojatniji uzrok trovanja je riba koju je posada imala tog dana za večeru.

Brod za rasuti teret od 76.000 metričkih tona prošlog je petka zatražio hitnu medicinsku pomoć nakon što se 18 od 21 članova posade iznenada razboljelo. Brod je bio na putu iz Tajlanda u Kinu kada je kapetan zatražio pomoć na oko 63 milje jugoistočno od vijetnamskog otoka Con Dao.

Image
trovanje na hvaru

'Naglo mu je pozlilo': Na brodu umro talijanski menadžer, u bolnici njegov prijatelj političar

Image
trovanje na hvaru

'Naglo mu je pozlilo': Na brodu umro talijanski menadžer, u bolnici njegov prijatelj političar

Brod je odmah preusmjeren prema Vijetnamu, čije su vlasti istog poslale helikopter kako bi oboljele što prije otpremile u bolnicu. Međutim, deset članova posade umrlo je još i prije dolaska pomoći, jedan je umro na putu do bolnice, a drugi odmah po dolasku u bolnicu na otoku Con Dao.

Vijest o tome da je u bolnici umro i 13. član posade, nije potvrđena, ali jest to da su neki od pomoraca koji su preživjeli, u kritičnom stanju. Naknadno je vijetnamska komercijalna televizija VTC Digital objavila da je broj umrlih ipak 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od spašenih članova posade navodno je rekao da je posada dan ranije jela pačje meso i meso iz konzerve te da nije bilo nikakvih problema. Međutim, u petak navečer jeli su ribu i povrće, a mnogi su vrlo brzo nakon večere dobili bolove u trbuhu, povraćanje i proljev, prenosi dalje specijalizirani portal iz Hrvatske, pozivajući se na izvještaj portala Splash.

Neki se nisu razboljeli sve do kasno u noć, rekao je pomorac.

Upravo se čita

Image
ratni zločini

Vojnici SAO Krajine 1991. godine pobili 16 civila kod Gline? Pokrenuta istaga

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginulo sedam osoba

Islamska država preuzela odgovornost: guverner pokrajine Aden ubijen u bombaškom napadu

Više s weba