U središtu Alžira

Više tisuća prosvjednika protiv vlasti: 'Cijela banda mora biti iskorijenjena'

Image

Prosvjed u Alžiru

Foto: AP Images

Oporba zahtijeva potpunu izmjenu političkog establišmenta

19.4.2019. u 16:15/ Hina

Više tisuća prosvjednika okupilo se u petak u središtu alžirskog glavnog grada zahtijevajući odlazak privremenog predsjednika Abdelkadera Bensalaha, kao i promjenu režima u toj sjevernoafričkoj državi.

Prosvjedi traju od kada je bivši predsjednik Abdelaziz Bouteflika ranije ovog mjeseca dao ostavku jer demonstranti sada traže i odlazak s vlasti svih pripadnika Bouteflikine vladajuće kaste.

"Cijela banda mora biti iskorijenjena, problem se ne odnosi samo na jednu ili dvije osobe", rekao je Suheil Zaalani, 22-godišnji prosvjednik.

Prosvjedi u petak odvijaju se nakon što je predsjedavajući alžirskog Ustavnog vijeća Tajeb Belaiz u utorak dao ostavku pod pritiskom prosvjednika, koji također odbacuju Bensalaha kao i sadašnjeg premijera Nuredina Beduija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bensalaha je 9. travnja parlament zadužio da vodi zemlju tijekom tromjesečnog prijelaznog razdoblja. On je najavio održavanje predsjedničkih izbora za 4. srpnja.

Bouteflika (82) je bio prisiljen dati ostavku 2. travnja pod pritiskom višetjednih prosvjeda, nakon 20 godina na vlasti.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Od tada oporba zahtijeva potpunu izmjenu političkog establišmenta.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaostala iz rata

Eksplozija mine u šumi kod Bugojna: jedan radnik poginuo, dvojica ozlijeđena

Više s weba