ne žele sudjelovati

Vladajuća slovenska stranka napušta Twitter. Boje se širenja lažnih vijesti i govora mržnje

Image
Foto: Shutterstock

Stranka Gibanje slobode, koja ima 41 od 90 mjesta u parlamentu, objavila je da joj je račun Twitter bio blokiran tri tjedna zbog tehničkih poteškoća no s vremenom je shvatila da joj ta mreža i nije potrebna da bi putem nje komunicirala s javnošću

26.11.2022. u 15:15/ Hina

Vladajuća slovenska stranka Gibanje slobode (GS) odlučila je prestati koristiti se Twitterom između ostalog i zato što strahuje da bi se tom mrežom mogli koristiti neki političari za širenje lažnih vijesti i govora mržnje u čemu ona ne želi sudjelovati.

"S obzirom na ponašanje i najave novog vlasnika i uprave Twittera, možemo očekivati da se na toj mreži još više otvori prostor za nedopuštenu komunikaciju i govor mržnje", priopćio je u subotu GS misleći na Elona Muska koji je nedavno kupio Twitter.

Stranka liberalnog premijera Roberta Goloba pobijedila je na parlamentarnim izborima u travnju, a u svom programu istaknula je i povratak pristojnosti u politiku i jačanje pravne države za koje kaže da je bilo narušeno u mandatu bivšeg premijera Janeza Janše.

Revni korisnik Twittera, mreže koja ima više od 10.000 pretplatnika u dvomilijunskoj Sloveniji, Janša se koristio Twitterom za odgovore na kritike i objave medija.

Golob je s druge strane istaknuo da se neće koristiti platformom "da ga ne zasvrbe prsti", misleći na to kako korisnici često prebrzo reagiraju i napišu na društvenoj mreži riječi koje bi zatim rado povukli.

Image
'naginje' republikancima

Musk kaže da će podržati Trumpovog rivala DeSantisa 2024. ako se kandidira za predsjednika

Image
'naginje' republikancima

Musk kaže da će podržati Trumpovog rivala DeSantisa 2024. ako se kandidira za predsjednika

Stranka Gibanje slobode, koja ima 41 od 90 mjesta u parlamentu, objavila je da joj je račun Twitter bio blokiran tri tjedna zbog tehničkih poteškoća no s vremenom je shvatila da joj ta mreža i nije potrebna da bi putem nje komunicirala s javnošću.

"Istodobno, tu platformu zlorabe članovi i simpatizeri pojedinih političkih stranaka da bi polarizirali društvo, širili lažne vijesti, manipulirali, diskreditirali, vrijeđali ili čak širili govor mržnje", navodi GS i poručuje da u takvom govoru ne želi sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Edgars Rinkevičs

Latvija ima novog predsjednika. Prije devet godina deklarirao se kao homoseksualac

Više s weba