Ima svoje razloge

Vučić je objasnio svoj nedolazak u Hrvatsku: 'Da sam došao bili bi protesti na ulicama...'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Rekao je i kako misli da nije pogriješio što je odlučio ne doći na Kongres EPP-a u Zagreb

9.12.2019. u 10:24/ I.Š.

Predjednik Srbije, Aleksandar Vučić, objasnio je zašto nije došao u Zagreb na kongres EPP-a. Njegovo objašnjenje je jasno, nije htio dolijevati ulje na vatru. Rekao je i kako misli da nije pogriješio što je to odlučio.

"Da sam otišao tamo, samo bi se o tome govorilo, imali bi proteste na ulicama, tad je bila i godišnjica Vukovara. Htio sam napraviti nešto dobro za Europsku narodnu partiju, nisam htio dolijevati ulje na vatru", rekao je Aleksandar Vučić za TV Pink, piše Kurir.rs

Izrazio je i uverenje da će Srbija s Hrvatskom, usprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego što su bili prije i poručio da će se i Srbi i Hrvati morati odgovornije ponašati i surađivati kako bi opstali u budućnosti.

"Stvarno mislim da će u u budućnosti, usprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati biti, ne u istoj državi, već će morati biti zajedno i zajednički se suprostavljati različitim problemima koji će dolaziti izvana ako žele opstati", objasnio je Vučić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli da ne postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju

Na problematiku rata rekao je da se još uvijek ne može dogoditi to da se stavi točka "zato što Hrvati obično traže od Srbije da se posipa pepelom, da se ispričavaju i da se nikada ne sjete Jasenovca", rekao je i dodao je kako u Srbiji govore samo ono što bi oni htjeli čuti.

Rekao je kako bi pristao i na to da se više ne spominje Jasenovac "samo da im sutra ne kažu kako su u Domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće prestati. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija mora priznati", rekao je. 

Upravo se čita

Image
EUROPARLAMENTARAC

Picula: 'Hrvatska treba sudjelovati u obuci Ukrajinaca, ali vlada to loše komunicira'

Kazao je i kako ne misli da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju ni u ovom trenutku ni u budućnosti. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
OSIM ZA HUMANITARNE SLUČAJEVE

Češka zabranila ulazak Rusima koji imaju vizu za Schengen: 'Moramo poslati jasnu poruku'

Više s weba