LOŠE VIJESTI?

Vučić reagirao na uhidbeni nalog za Putina: 'Morao sam sjesti'. Oglasila se i osumnjičena čelnica Rusije

Image
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

O svemu se upravo oglasila i Maria Lvove-Belova. Kaže da njezin uhidbeni nalog koji je izdao Međunarodni kazneni sud pokazuje da su drugi načini zastrašivanja Rusije iscrpljeni

17.3.2023. u 20:25/ Danas.hr

Nižu se reakcije političkih dužnosnika diljem svijeta na vijest da je Međunarodni kazneni sud izdao nalog o uhićenju Vladimira Putina i Marie Lvove-Belove.

Predsjednik Aleksandar Vučić vijest je čuo tijekom obilaska Srijemskog okruga, piše Kurir.rs.

"Tu vijest su mi dali tijekom puta. Ja sam se našao poslije toga kod nekog vrtića i kažem: 'Daj da ja sjednem tu na klupu pa da razmislim prije nego bilo što kažem'. Ja nisam od onih što smisle sve u sekundi. Meni je potrebno da razmislim što ćemo i kako ćemo mi", rekao je Vučić.

Image
PROFESORICA ZA KAZNENO PRAVO

Što će sada Putin? 'Ne može putovati u države potpisnice. Sličan je slučaj bio sa Sudanom'

Image
PROFESORICA ZA KAZNENO PRAVO

Što će sada Putin? 'Ne može putovati u države potpisnice. Sličan je slučaj bio sa Sudanom'

Govorio je i da se situacija u svijetu komplicira.

"Ode svijet i samo da mi ne odemo za njim. Taman sam mislio da ima lijepih vijesti. Samo da izbjegnemo i da ne ide sve po našoj glavi", poručio je predsjednik Srbije.

Ruska novinska agencija TASS također je objavila reakciju Vučića na situaciju s Putinom.

"Ovim nalogom MKS-a za Putinovo uhićenje Zapad je pokazao da se neće zaustaviti ni pred čime i da ga jako malo zanima moguća eskalacija sukoba u Ukrajini.To znači da Zapad nastoji stvari dodatni pritisak na sve one koji do danas nisu bili protiv Rusije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se upravo oglasila i Maria Lvove-Belova. Kaže da njezin uhidbeni nalog koji je izdao Međunarodni kazneni sud pokazuje da su drugi načini zastrašivanja Rusije iscrpljeni.

"Sve je ovo vrlo čudno i mislim da je živopisan primjer da kada vam ponestane načina da zastrašite zemlju, počnete izmišljati neke fantastične stvari poput ovo. Kao mala djeca, kad nemaju što pametnije raditi, odmahuju šakom negdje izdaleka", poručila je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODAHNUT ĆE DIJABETIČARI?

Lijekovi protiv pretilosti mogli bi prvi put doći na listu osnovnih lijekova Svjetske zdravstvene organizacije

Više s weba