NASTAVLJAJU DIJALOG

Washington: Razgovori sa Sj. Korejom o denuklearizaciji dobro se odvijaju

Image
Foto: AP

"Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo i nadalje imali ovu konverzaciju", navodi se u priopćenju

15.8.2018. u 8:14/ Hina

Razgovori sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji idu u "dobrom pravcu", istaknula je u utorak glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert. 

Razgovori iza zatvorenih vrata redovito se odvijaju nakon povijesnog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kin Jong Una u lipnju te nakon razgovora američkog šefa diplomacije Mikea Pompea s drugim visokom sjevernokorejskim dužnosnicima, rečeno je na konferenciji za medije.   

 "Smatramo da se susreti, pregovori i razgovori, koje imamo iza zatvorenih vrata, odvijaju u dobrom pravcu", kazala je Nauert dodavši da su razgovori sa sjevernokorejskom vladom "postali normalna stvar" . 

Ona nije navele nikakve detalje razgovora, ni mjesto gdje se održavaju, ni sudionike razgovora, kao ni predmet razgovora. No, ponovila je kako Kim Jong Un želi denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo i nadalje imali ovu konverzaciju", navodi se u priopćenju.

Na summitu održanom 12. lipnja sjevernokorejski čelnik izrazio je svoj angažman na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka".

Upravo se čita

Image
dijelovi MiG-a 21

FOTO MORH objavio fotografije ostataka srušenog MiG-a. Olupine prevezene u Zagreb

U međuvremenu u pripremi je deklaracija bez kalendara i modaliteta, što je daleko od "kompletne, provjerljive i nepovratne" denuklearizacije za kakvu se zalažu Sjedinjene Države.

Dvije Koreje odlučile su u ponedjeljak da se u rujnu održi treći po redu sastanak na vrhu koji bi mogao označiti novu važnu etapu u povijesnom približavanju dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
srbiju trese afera...

Čelična Lady riješila se policijske narukvice i stala pred kamere: 'Belivukov klan štitio je ministar...'

Više s weba