reforme zbog ebole

WHO osniva Fond za hitne slučajeve, za početak 100 milijuna dolara sredstava

Image
Foto: AP

Po planu, WHO će imati na raspolaganju i osoblje specijalizirano za hitne slučajeve

26.5.2015. u 20:00/ J.G./Hina

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) usvojila je plan reformi i odluku o fondu u vrijednosti od 100 milijuna dolara nakon kritika koje su joj upućene da je slabo upravljala epidemijom ebole od koje je dosad umrlo 11.132 oboljelih, objavljeno je u utorak.

Države članice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na generalnoj skupštini koja je počela 18. svibnja u Ženevi, dale su u subotu zeleno svjetlo za veliki plan reformi koji je predložila direktorica organizacije Margaret Chan.

"Te reforme će omogućiti WHO brze, fleksibilne i učinkovite reakcije na hitna stanja i epidemije" WHO

"Te reforme će omogućiti WHO brze, fleksibilne i učinkovite reakcije na hitna stanja i epidemije", navela je organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po planu, WHO će imati na raspolaganju i osoblje specijalizirano za hitne slučajeve.

Plan predviđa osnivanje fonda od 100 milijuna dolara za financiranje hitnih operacija u razdoblju do tri mjeseca. Taj novac, skupljen od država članica, bit će u nadležnosti glavnog direktora WHO-a.

Upravo se čita

Image
transakcije iza sp-a

Vatreni već sada nadomak zaradi od drugog mjesta u Rusiji, a nezamislive iznose tek mogu zaraditi

Epidemija u zapadnoj Africi, najteža od identificiranja virusa u središnjoj Africi 1976., počela je u prosincu 2013. s juga Gvineje, a WHO je proglasila izvanredno stanje zbog ugrožavanja zdravlja na svjetskoj razini tek 8. kolovoza 2014.

Hemoragijskom groznicom ukupno je zaraženo oko 27.000 ljudi, a od nje je umrlo 11.132 zaraženih, rekao je u utorak Bruce Aylward, zamjenik generalnog direktora WHO-a na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba