novi slučajevi zaraze

Zabilježena prva smrt uzrokovana koronavirusom u Južnoj Koreji: Polovica zaraženih pripadnici sekte

Image
Foto: AP Images

Nositeljica virusa bila je žena koja je imala povišenu temperaturu, no odbijala se testirati

20.2.2020. u 13:13/ Hina

Južna Koreja u četvrtak je objavila prvu smrt izazvanu koronavirusom Covid-19, a broj zaraženih osoba premašio je je stotinu od kojih su polovica pripadnici sekte iz grada Daegua. 

Žena zarazila 47 ljudi

Broj  zaraženih udvostručio se u zadnja 24 sata, nakon snažnog rasta broja oboljelih u Daeguu, gradu s 2,5 milijuna stanovnika i drugom najvećem u Južnoj Koreji. U četvrtak je centar za prevenciju bolesti objavio 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih 104 u Južnoj Koreji. 

Među njima velik je broj vjernika Crkve Shincheonji, ili Hrama svetohraništa svjedočenja, a riječ je o crkvi koju često smatraju sektom. Vlasti su objavile da je 61-godišnja žena zarazila najmanje 47 vjernika u Crkvi Shincheonji i strahuju da bi broj mogao biti veći. 

U te se žene povišena temperatura pojavila 10. veljače no ona je u dva navrata odbila testirati se na novi koronavirus uz izgovor da nije bila u inozemstvu. Prisustvovala je na najmanje četiri mise i dijagnosticirana je kao nositeljica virusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradske vlasti Daegua rekle su da je 1001 vjernik Crkve Shincheonji bio na istim misama kao i nositeljica virusa. Shincheonji tvrdi da se njihov utemljitelj Lee Man-hee zaogrnuo odjećom Isusa Krista i da će Sudnjega dana u raj povesti 144.000 ljudi. 

Ukupno su dijagnosticirane 64 zaražene osobe u gradu Daeguu i pokrajini Sjeverni Gyeongsang na istoku zemlje Južne Koreje. Crkva Shincheonji zatvorila je sve svoje strukture u cijeloj zemlji i izrazila žaljenje što je jedna pripadnica koja je smatrala da je njezino bolesno stanje izazvano običnom prehladom zarazila brojne vjernike.

Upravo se čita

Image
OPOZVAN PROIZVOD

Inspektorat povukao salamu od divlje svinje zbog bakterije! Provjerite jeste li je kupili

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba