OPRAVDANO ILI NE?

Zaposlenik otišao s posla dvije minute ranije pa dobio otkaz: Sad mu šef mora isplatiti otpremninu

Image
Foto: Shutterstock

Slučaj je završio pred radnim i socijalnim sudom, a AK ​​Donja Austrija dao muškarcu besplatnu pravnu zaštitu da podnese tužbu protiv otkaza

21.9.2022. u 16:24/ RTL Vijesti

Neobičan slučaj o davanju otkaza stiže iz Austrije.

U Bečkom Novom mjestu, šef je svom zaposleniku dao otkaz jer je s posla otišao dvije minuta ranije.

Kako pišu austrijski mediji, muškarac je radio kao inženjer prodaje za visokotehnološku tvrtku, a bio je angažiran i za tehničku podršku. Na kraju mu je tako jedva ostalo vremena za njegov stvarni posao, odnosno brigu o klijentima.

Image
kaže ravnatelj

Djelatnik (31) koji je iz bolnice izvukao 2,2 milijuna kuna dobit će izvanredni otkaz

Image
kaže ravnatelj

Djelatnik (31) koji je iz bolnice izvukao 2,2 milijuna kuna dobit će izvanredni otkaz

Na taj je problem upozorio šefa tvrtke, no rečeno mu je da može raditi i prekovremeno, a ako to ne uspije, na svoje klijente može paziti u slobodno vrijeme. Deset sati prekovremenog mjesečno ionako je 'normalno', piše Fenix Magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, do tada je muškarac već imao odrađeno više od 130 sati prekovremenih, a kada je na kraju radnog dana otišao do trgovine u blizini posla, na parkiralištu ga je dočekao šef.

Na licu mjesta ga je obavijestio da je dobio otkaz uz obrazloženje da se s posla odjavio u 16:28, dvije minute prerano. Da stvar bude gora, direktor je odmah tražio povrat ključa od službenog automobila i ignorirao činjenicu da djelatnik u autu ima neke osobne stvari.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Tako je ostao na parkiralištu čekati svoju djevojku da dođe po njega jer nije imao za kupiti ni autobusnu kartu, a onda je odmah kontaktirao Radničku komoru u Bečkom Novom Mjestu. Međutim, intervencija kod poslodavca zbog neopravdanog otkaza nije uspjela. Tvrtka je čak uložila prigovor na intervencijsko pismo.

Slučaj je završio pred radnim i socijalnim sudom, a AK ​​Donja Austrija dao muškarcu besplatnu pravnu zaštitu da podnese tužbu protiv otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S plaćom je nadoknađeno samo šest prekovremenih sati mjesečno”, rekao je predsjednik AK Donja Austrija i predsjednik ÖGB Donja Austrija Markus Wieser.

Nakon što je direktor shvatio da gubi spor sa svojim stavom, obvezao se platiti zaostali prekovremeni rad i otpremninu od 8.370 eura koja je tražena kao posljedica neopravdanog otkaza.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEZADOVOLJNI

Stiže odgovor Kineza? Američko rušenje balona nazvali 'očitom pretjeranom reakcijom'

Više s weba