domino efekt

Zbog izbjegličke krize i Nizozemska odlučila uvesti granične kontrole

Image
Foto: AP Images

Oko 3000 potražitelja azila ušlo je u Nizozemsku prošli tjedan, a to je dvostruko više nego tjedan prije, objavila je služba za imigracije

14.9.2015. u 22:13/ Hina

Nizozemska policija provodit će povremene granične kontrole zbog priljeva izbjeglica u Europsku uniju, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo pravosuđa.

Dvadesetogodišnja era putovanja Europom bez granica u ponedjeljak je prekinuta pošto su brojne zemlje uspostavile nadzor na svojim granicama kao odgovor na nezapamćen priljev migranata.

Iznenadna nedjeljna odluka Njemačke da vrati pogranični nadzor učas je postigla domino učinak jer je primorala i njoj susjedne zemlje da zatvore vlastite granice. Austrija je uputila vojsku na granicu s Mađarskom pošto su noću pješice prošle tisuće migranata.

"Povećat ćemo pokretne kontrole u pograničnim pokrajinama", rekla je glasnogovornica nizozemskog minsitarstva pravosuđa Yvonne Wiggers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere bi trebale odmah stupiti na snagu.

Nizozemska prihvatilišta za potražitelje azila bit će potpuno popunjena u rujnu. Oko 3.000 potražitelja azila ušlo je u Nizozemsku prošli tjedan, a to je dvostruko više nego tjedan prije, objavila je služba za imigracije.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Prema sustavu imigrantskih kvota Europske komisije, Nizozemska bi trebala prihvatiti 9.000 potražitelja azila, uglavnom s Bliskog istoka i sjeverne Afrike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaostala iz rata

Eksplozija mine u šumi kod Bugojna: jedan radnik poginuo, dvojica ozlijeđena

Više s weba