NE ŽELI NAVESTI IMENA

Zelenski 'čisti' zemlju od nepoželjnih: Oduzeo državljanstvo nekolicini bivših političara

Image
Foto: AP

Prema ukrajinskim državnim medijima, popis uključuje nekoliko vodećih političara iz ureda Viktora Janukoviča, koji je bio proruski predsjednik Ukrajine od 2010. do smjene s dužnosti 2014. godine

5.2.2023. u 7:46/ Hina

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski oduzeo je državljanstvo nekolicini bivših utjecajnih političara u subotu u posljednjem od koraka za "čišćenje" zemlje od proruskih utjecaja.

"Danas sam potpisao relevantne dokumente kako bih poduzeo još jedan korak u zaštiti i čišćenju naše zemlje od onih koji su na strani agresora", rekao je Zelenski tijekom noćnog video obraćanja.

Zelenski im nije želio navesti imena, ali je rekao da imaju dvojno rusko državljanstvo.

Prema ukrajinskim državnim medijima, popis uključuje nekoliko vodećih političara iz ureda Viktora Janukoviča, koji je bio proruski predsjednik Ukrajine od 2010. do smjene s dužnosti 2014.

Image
'KRIM JE RUSIJA'

Medvedev: 'Ako Ukrajina napadne Krim osvetit ćemo se, nećemo birati oružje'

Image
'KRIM JE RUSIJA'

Medvedev: 'Ako Ukrajina napadne Krim osvetit ćemo se, nećemo birati oružje'

Na popisu su bili Dmtro Tabačnik, bivši ministar obrazovanja i znanosti, Andrej Kjujev, bivši potpredsjednik vlade i šef Janukovičeve administracije i Vitalij Zakarčenko, bivši ministar unutarnjih poslova, izvijestila je novinska agencija RBC-Ukrajina.

Ukrajina je određenom broju ljudi oduzela ukrajinsko državljanstvo i sankcionirala stotine ruskih i bjeloruskih pojedinaca i tvrtki od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
idu na sve ili ništa

Moskva iz skladišta 'povukla' tenkove iz Drugog svjetskog rata. Snimili ih na željeznici?

Više s weba