Play logo
PROBILI PRVU LINIJU?

Zelenski: 'Ukrajinske snage idu prema naprijed. Bez obzira što netko kaže...'

Image
Foto: Profimedia

Prema riječima zamjenice ministra obrane Hanne Maliar, ukrajinske snage ubrzale su ponešto korak na jugoistočnoj fronti Zaporižje gdje su, kako tvrdi, probile prve linije ruske obrane. I Bijela kuća je potvrdila vijest o važnom uspjehu

2.9.2023. u 16:17/ Hina
Play logo

Predsjednik Volodimir Zelenski u subotu je rekao da ukrajinske trupe "napreduju" u protuofenzivi protiv ruskih snaga, odbacujući izjave zapadnih dužnosnika koji tvrde da Ukrajina presporo napreduje na terenu.

U protuofenzivi započetoj prije tri mjeseca ukrajinske snage vratile su pod kontrolu desetke sela, ali niti jedno veće mjesto ili grad, što je izazvalo frustraciju kod više američkih dužnosnika koji ne samo da ukazuju na sporo napredovanje već kritiziraju cjelokupnu ukrajinsku strategiju.

Play logo

"Ukrajinske snage idu prema naprijed. Usprkos svemu i bez obzira na to što netko kaže, mi napredujemo i to je najvažnije", rekao je Zelenski.

Image
ZAŠTO!?

Muškarac u Njemačkoj čuo dječaka (10) da govori ukrajinski pa ga bacio s mosta. Ni tu nije stao...

Image
ZAŠTO!?

Muškarac u Njemačkoj čuo dječaka (10) da govori ukrajinski pa ga bacio s mosta. Ni tu nije stao...

Neki se pribojavaju da bi potpora zapada mogla posustati jer hladnije i kišovitije vrijeme usporava napredovanje na bojišnici. Uz to, zapad je uložio milijarde dolara u tu kontraofenzivu, a Kijev traži još više.

Prema riječima zamjenice ministra obrane Hanne Maliar, ukrajinske snage ubrzale su ponešto korak na jugoistočnoj fronti Zaporižje gdje su, kako tvrdi, probile prve linije ruske obrane.

Play logo

I Bijela kuća je potvrdila vijest o "važnom uspjehu".

Ukrajinska vojska nije zabilježila neki novi uspjeh, ali njezine jedinice se kreću prema Melitopolju, urbanom središtu u Zaporižju pod ruskom kontrolom.

Play logo

Rusija je ukrajinsku protuofenzivu ocijenila neuspješnom, no Kijev tvrdi da sporo napreduje jer želi minimalizirati ljudske gubitke.

Play logo

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinci dronovima napali Rusiju. U Moskvi zatvorena 3 najveća aerodroma

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBIO OTKAZ

VIDEO Djelatnik u školi jurio za autističnim dječakom (3) pa ga onda udario u glavu. Pogledajte šokantnu snimku

Play logo

Više s weba