PITANJE REGULACIJA

Zuckerberg se sastao s Trumpom: Odbacio ideju o prodaji Instagrama i WhatsAppa

Image
Foto: Donald Trump / Twitter

Savezni regulatori i glavni tužitelji gotovo svih 50 američkih država pokrenuli su vlastite istrage Facebooka i Googlea

20.9.2019. u 10:10/ Hina

Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg imao je "konstruktivan sastanak" s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u četvrtak u Bijeloj kući, izvijestili su iz kompanije, a na sastanku u Kongresu odbacio je ideju o prodaji Instagrama i WhatsAppa. 

Zuckerberg se sastao s "kreatorima politikama kako bi poslušao što ih brine i razgovarao o regulaciji interneta u budućnosti", rekao je glasnogovornik Facebooka. 

"Imao je konstruktivan sastanak s predsjednikom Trumpom u četvrtak u Bijeloj kući", poslao je Daniel Roberts u priopćenju emailom.  

Trump je tvitao da je imao "ugodan sastanak s Markom Zuckerbergom u Ovalnom uredu", ne navodeći detalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zuckerberg, koji je prošle godine posjetio Capitol Hill i svjedočio pred američkim Kongresom zbog skandala tvrtke Cambridge Analytica, susreo se u četvrtak prije sastanka s Trumpom i s brojnim republikancima, uključujući senatore Josha Hawleya i Johna Cornyna.

Hawley je tvitao da je izazvao osnivača Facebooka da pokaže da je kompanija "ozbiljna u vezi pristranosti, privatnosti i konkurencije" prodajom WhatsAppa i Instagrama i omogućavanje neovisnoj, trećoj strani nadzor nad cenzurom.

Upravo se čita

Image
'MAHAO ORUŽJEM'

U bombaškom napadu na policijsku stanicu u Indoneziji ranjene 3 osobe

"Odgovorio je ne na oba (prijedloga)", tvitao je senator. 

Cornyn je rekao da su na "otvorenom sastanku punom poštovanja raspravljali o odgovornostima društvenih medija, regulacijskim prijedlozima, izbornoj sigurnosti, privatnosti i cenzuri konzervativnih glasova na društvenim medijima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook je jedna od najvećih tehnoloških tvrtki od koje je pravosudni odbor američkog Kongresa zatražio emailove i pravne podneske ranije ovog mjeseca. 

Savezni regulatori i glavni tužitelji gotovo svih 50 američkih država također su pokrenuli vlastite istrage Facebooka i Googlea. 

Društveni medij je kritiziran jer je dopustio trolovima koje je navodno podupirala Rusija da objavom oglasa utječu na predsjedničke izbore 2016. na kojima je Trump došao na vlast. 

U srpnju je američka vlada kaznila Facebook s pet milijardi dolara zbog kršenja privatnosti korisnika nakon što su iscurili podaci gotovo 87 milijuna korisnika kojima je pristupio Cambridge Analytica, politička konzultanska tvrtka sa sjedištem u Londonu koja je radila na Trumpovoj izbornoj kampanji 2016. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
'destabilizirat će europski narod'

Stotine u Parizu prosvjeduju protiv poplave migranata: 'Ovo je neviđena tragedija za Europu'

Više s weba