KAO U FILMOVIMA KATASTROFE

Svjedočanstva šokiranih Rusa: Smak svijeta ili pad Sunca?

Image

Ruski portali zabilježili su brojna svjedočanstva o blještavom svjetlu, eksploziji i tragu na nebu. Jedni su govorili o smaku svijeta, dok su drugi opisali kako je cijela scena izgledala kao da je Sunce palo na zemlju.

15.2.2013. u 12:09/ RTL

Kiša meteorita u četvrtak se srušila na Rusiju, izazvavši pritom veliku paniku i evakuaciju dijela stanovništva. Više od 700 osoba je ozlijeđeno, a većina ozlijeđenih je registirana na području Čeljabinska, najgore pogođenoj ruskoj regiji. Otamo stižu i brojna svjedočanstva o sekundama šoka.

"Vozio sam se u automobilu kada sam odjednom vidio bljesak. To je doslovce potrajalo tri-četiri sekunde, a onda se sve vratilo u normalu. Koliko sam mogao vidjeti iz automobila, ostao je trag na nebu, a čuo sam i eksploziju", rekao je svjedočio je jedan  stanovnik Čeljabinska.

Svjedoci kiše meteorita nad uralskom regijom u Rusiju govore uglavnom o šoku kojeg su doživjeli gledajući ogromno blještavo svjetlo na nebu. Većina je pomislila da se srušio avion, pogotovo zbog eksplozija koja je porazbijala stakla na večini zgrada.

Image
Foto:
Image

Ruski portal Life News na svojim je stranicama objavio  video u kojem se vide djeca kako vrište na školski hodnicama te komadići stakla od razbijenih prozora razbacanih su po podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo smo vidjeli nestvarno svjetlo u svim učionicama s desne strane škole. To nije bilo svjetlo koje se viđa za života, nego samo kada je smak svijeta, a onda se pojavio trag na nebu kakav obično ostavlja zrakoplova, ali je bio 10 puta veći", ispričala je učiteljica Valentina Nikolajeva.

"Bio sam u kuhinji u tom trenutku i vidio sam bljesak na nebu na velikoj visini. Onda sam čuo eksploziju koja je bila toliko jaka da sam, stajajući na prozoru, bio odbačen unazad, a biljka koja je bila na prozoru letjela je po cijeloj kuhinji", ispričao je stanovnik Čeljabinska Anton Jermaljanov za RIA Novosti.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Sergej Bobunec, vođa glazbenog benda Smysloviye Gallyutsinatsii iz glavnog grada uralske regije Jekaterinburga, napisao je na društvenim mrežama da je vidio jarko svjetlo iznad grada.

"Pušio sam ispred kuće kada sam pogledao u nebo i odjednom se nebo naglo zasjalo i nešto nalik Suncu je palo južno od Jekaterinburga. Je li netko to vidio? Što je to bilo?", upitao je Sergej ljude na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zimska čarolija

Plitvice su trenutno najhladnije područje Hrvatske: Pogledajte kako izgleda prava snježna bajka

Više s weba