'NEMAM SE ČEGA STIDJETI'

Tko podmeće novoj ravnateljici porezne uprave?

25.2.2012. u 19:16/ RTL

Nakon jučerašnje prijave njezinih dugovanja, nova je ravnateljica Porezne uprave za RTL Danas odgovorila na pitanja - tko stoji iza anonimne dojave o dugovima, razmišlja li o ostavci i tko joj podmeće.

Zahvaljujući anonimnoj prijavi, javnost je upoznata s detaljima iz privatnog života nove ravnateljice Porezne uprave. U Sabor je stigao dopis u kojem stoji da NadaČavlovićSmiljanec iz SDP-a duguje 173.052,49 kuna. Uslijedila su neugodna pitanja, no ona tvrdi - nemam se čega stidjeti.

"Ja isto kao i 300 tisuća hrvatskih građana imam kartice i vodim sporove s kartičnim kućama. Vodila sam s PBZ-om kartični spor koji je trajao preko dvije godine vezano za kamate. Taj spor je okončan, ja sam izgubila i sve ono što je trebalo platiti, platila sam na vrijeme", izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović - Smiljanec.

Iako Čavlović - Smiljanec tvrdi da je sve poreze uvijek uredno plaćala, a državi nikada nije ništa dugovala, nije dugo trebalo čekati na pitanje treba li se zadržati u Poreznoj upravi.

"Ova podmetanja i anonimne prijave očito su samo nastavak djelovanja HDZ-a, očito su tako djelovali dok su bili na vlasti i sad samo nastavljaju s tom praksom", dodala je.

No HDZ ipak nije jedini koji postavlja ovo neugodno pitanje.

"U interesu je svakog odgovornog političara da se okruži ljudima čija moralnost je neupitna a naravno i koji su stručni i sad svatko od njih ima svoje kriterije i svatko od njih drugačije tumači moral", smatra ZorislavAntunPetrović iz Transparency International Hrvatska.

Ipak, čini se da Nada Čavlović Smiljanec ostaje u Poreznoj upravi.

"Sva moja imovina je transparentna, a ja u životu nikad od nikoga nisam uzela ništa i uvijek sam radila na dobrobit građana. Živjela sam kao prosječan hrvatski građanin i nikad državi nisam dugovala apsolutno ništa. Prema tome ne vidim uopće razlog zašto bih odstupila s te pozicije", zaključila ja ravnateljica Porezne uprave.

U tome vjerojatno ima i podršku Vlade jer iz Banskih dvora još nema nikakve reakcije.

Više s weba

Pročitajte još

Image

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA TURSKE I GRUPE NACIONALNIH MANJINA

Više s weba