ponuda turističke agencije

Tri noćenja i pobačaj u Sarajevu za 600 dolara

Image
Foto: PHOTOS.COM

Jedna turistička tvrtka iz Istanbula ponudila je Turkinjama novu vrstu turističkog obilaska Sarajeva, nudeći im uz razgledavanje glavnog grada BiH i pobačaj.

8.8.2012. u 11:56/ S.M./Hina

Po cijeni od 600 američkih dolara, turska turistička agencija "Barracuda Tour Company" od prije dva tjedna zainteresiranima nudi četiri dana boravka, tri noćenja i pobačaj u jednoj privatnoj sarajevskoj klinici.

CemPolatoglu, vlasnik agencije, potvrdio je kako se u proteklih petnaest dana 16 pacijentica odlučilo na takav aranžman u BiH, a ta je zemlja tek jedna od destinacija u kojoj se nudi ovakav paket-aranžman.

"Kad je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje", kazao je Polatoglu konstatirajući kako turistički operateri tek koriste pogodnosti što ih nudi postojeće tržište.

Uz BiH "Barracuda Tour Company" svojim klijenticama nudi turističko razgledavanje uz uključeni pobačaj i na Cipru te na Krimu i u Velikoj Britaniji, gdje je aranžman i najskuplji i stoji više od 1.800 dolara. Na Krimu se pak sve da završiti za 370 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi obavile pobačaj u nekoj od ovih država, klinike s kojima turistička agencija ima ugovoreni aranžman ne traže nikakvu posebnu dokumentaciju osim nalaza liječnika iz Turske.

Pobačaj u Turskoj nije protuzakonit, iako je i o tome već otvorena rasprava u toj zemlji.

Upravo se čita

Image
preblage kazne?

Tristo poginulih u prometu, 120 oduzetih auta: Trebamo li postrožiti kazne za kršenje prometnih pravila?

Motiv koji mlade Turkinje navodi da pobačaj ipak obave u inozemstvu uglavnom je vezan za okruženje u kojemu žive i društvene stereotipe s kojima su suočene.

"One odlaze pobaciti izvan zemlje jer ne žele da ih osuđuje obitelj ili prijatelji", pojasnio je Polatoglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
mračna prošlost

Trgovali s više od pola milijuna robova, a sada će se službeno ispričati. Sporan je datum?

Više s weba