žele u europarlament

'U ime obitelji' izlazi na političku scenu: Markić posjetila Glavaša

21.2.2014. u 16:56/ RTL/Hina

Iz inicijative 'U ime obitelji' izvijestili su kako njihovi predstavnici posljednjih tjedana vode 'konstruktivne razgovore' s vodstvima stranaka koje su ih od početka podržavale, o zajedničkom izlasku vrijednosno srodnih stranaka na izbore za Europski parlament.

Nakon referenduma o braku inicijativa U ime obitelji predvođena ŽeljkomMarkić izlazi na političku scenu. Vrijednosno srodne stranke pozvali su da zajedno iziđu na izbore za Europski parlament u svibnju zbog čega je Markić u mostarskom zatvoru čak posjetila BranimiraGlavaša, ali kaže da se nitko iz inicijative neće naći na izbornim listama. A unatoč javnom ratu HDZ-a i HDSSB-a, mogućnost zajedničke EU liste ne odbacuju.

"Referendumski uspjeh pokazao je da se hrvatski birači mogu ujediniti oko univerzalnih vrijednosti i da stavljanje općeg dobra ispred osobnih interesa donosi rezultate", priopćili su iz inicijative.

Dodaju da je "u ovom izuzetno teškom trenutku za Hrvatsku i njezine građane, uz nekompetentnu i socijalno neosjetljivu vlast, neophodno postići što veće jedinstvo svih pozitivnih snaga".

Podsjećaju da će na izborima za EU parlament, 25. svibnja, hrvatski birači izabrati 11 zastupnika koji će slijedećih pet godina u Europskom parlamentu zastupati hrvatske interese i predstavljati hrvatske građane – njihovu kulturu, znanost, gospodarstvo, vrijednosni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U inicijativi su uvjereni da bi jedna lista s kompetentnim predstavnicima svih stranaka koje prepoznaju značaj obitelji i mladih u društvu, te u osnovi imaju iste gospodarske i nacionalne ciljeve, omogućila brze i učinkovite promjene na bolje".

Dodaju kako se nadaju da će hrvatski birači prepoznati značaj ovakvog ujedinjavanja srodnih stranaka i stvaranja jedinstvene liste, koja bi mogla osigurati 7 do 8 europarlamentarnih zastupnika, koji bi kompetentno i vjerodostojno promicali interese hrvatskih građana u Europskom parlamentu.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

"Na taj bi se način izbjeglo da Hrvatsku i ubuduće predstavljaju zastupnici koji vlastite sunarodnjake u Europskom parlamentu, nakon referenduma o braku, optužuju za ksenofobiju, antisemitizam i mržnju", smatraju u inicijativi "U ime obitelji".

Drago im je "da predstavnici stranaka koje su podržale referendum o braku kao zajednici žene i muškarca, razumiju tešku situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi, te da su spremni osobne i stranačke interese podrediti općem dobru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuju da će "protivnici ujedinjavanja i boljitka Hrvatske", prema, kako kažu, "poznatom scenariju koji je već viđen tijekom referenduma, pokušati kroz medije i političke istupe osujetiti i lažno interpretirati njihove aktivnosti.

"Zato ističemo da je primarni cilj ove inicijative 'U ime obitelji' poticanje ujedinjavanja svih vrijednosno srodnih političkih stranaka oko zajedničke platforme", zaključuju iz inicijative te pozivaju sve uključene strane da ustraju u interesu općeg dobra i budućnosti Hrvatske.

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Deset firmi se sumnjiči da su imale beneficije prilikom natječaja za EU fondove, koštale su Hrvatsku 316 milijuna kuna'

Više s weba