OGLAS

taje donatore

'U ime obitelji' poslali medijima staro izvješće o financiranju!

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na adrese novinskih redakcija stiglo je priopćenje od 16. lipnja ove godine u kojem iz inicijative 'U ime obitelji' tvrde da je samo 164.659,80 kuna uplaćeno na njihov račun.

26.11.2013. u 12:11/ RTL

Nakon što su jučer iz inicijative "U ime obitelji" odbili otkriti medijima koliko novaca im je donirano, danas je na adrese novinskih redakcija stiglo priopćenje od 16.lipnja ove godine.

"Poštovani, u privitku je zahvala svima i izvješće o financijama tijekom izjašnjavanja građana objavljeno na stranicama Građanske inicijative "U ime obitelji" 16. lipnja 2013. Stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja", stoji u e-mailu.

U propćenju stoji kako su dobili 164.659,80 kuna koje su uplaćene na račun građanske udruge "Građani odlučuju", pri čemu su 50 % tih sredstava donirale pravne osobe, 26 % fizičke osobe, a 24 % vjerske zajednice, a niže ga možete pročitati u cijelosti.

"Građanska inicijativa 'U ime obitelji' zahvaljuje svim podupirateljima - udrugama, pojedincima, vjerskim zajednicama, političkim strankama i svima drugima koji su inicijativu podržali na bilo koji  način.

Najviše zahvaljujemo više od 6000 volontera i 1200 koordinatora bez kojih sve postignuto ne bi bilo moguće. Ujedno, zahvaljujemo i hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, dragovoljcima Domovinskog rata, pripadnicima Specijalne policije koji su osiguravali mjesta izjašnjavanja građana nakon napada na volontere. Zahvaljujemo javnim osobama koje su i same bile napadane jer su izrazile podršku inicijativi.

Hvala građanima koji su Inicijativu prepoznali kao svoju te uvidjeli da zajedno možemo graditi demokratsko društvo u kojem narod ima pravo reći što želi i za što se zalaže te se njegovo mišljenje, sukladno Ustavu i zakonima RH treba uvažavati.

Građanska inicijativa zahvaljuje i na financijskoj podršci od 164.659,80 kuna primljene na račun građanske udruge 'Građani odlučuju', pri čemu su 50 posto tih sredstava donirale pravne osobe, 26 posto fizičke osobe, a 24 posto vjerske zajednice.

Koristimo priliku i da zahvalimo udruzi 'Građani odlučuju' koja je na samom početku svog djelovanja, izašla u susret Građanskoj inicijativi i osigurala tehničke uvjete za primanje donacija.

Ovo su samo neki od poslova koje su obavljali volonteri Građanske inicijative 'U ime obitelji': osmišljavanje inicijative, kreiranje vizualnog identiteta i grafički dizajn, informatička podrška, komunikacija s javnošću i odnosi s medijima, stručna pravna pomoć, vođenje i koordinacija projekta, logistička podrška i koordinacija. Vrlo grubo procijenjena vrijednosti poslova koje su volonteri obavljali, koristeći svoja stručna znanja i vještine, prema prosječnim tržišnim cijenama iznosila bi oko 750.000 kuna.

Volonteri koji su na mjestima izjašnjavanja omogućili građanima da zatraže referendum, darovali su 600.000 radnih sati koji, pomnoženi sa satnicom prosječne plaće u RH odgovaraju vrijednosti od oko 19 milijuna i 200.000 kuna. Hvala svakom od naših volontera osobno!"

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je inicijativu "U ime obitelji" da najkasnije 24 sata prije održavanja referenduma objave odakle im novac. "DIP upozorava da bi nepostupanje sudionika referendumske promidžbe predstavljalo odstupanje od dosegnutih temeljnih demokratskih standarda u provedbi izbornih postupaka", stoji u priopćenju DIP-a.

No iz incijative "U ime obitelji" kažu da to nemaju namjeru učiniti. Osim toga, poručuju da je DIP istupio od svojih ovlasti i svrstao se na stranu antireferendumske kampanje.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
KRIV ZA SMRT TALIJANA

Tomislav Horvatinčić dobio premještaj, iz Popovače ide u kaznionicu otvorenog tipa kod Pule


Više s weba