australija istražuje smrt

Ubijeni 'bijeli džihadist' IS-a zapravo tinejdžer iz Melbournea!

12.3.2015. u 8:18/ K.T./HINA

Fairfax Media kaže da se preobratio na islam, napustio školu i prošle godine otišao iz Australije s kartom u jednom smjeru preko Istanbula te se priključio IS-u

Australska vlada u četvrtak je priopćila da istražuje izvješća o tome da je u samoubilačkom napadu na Bliskom istoku poginuo tinejdžeriz Melbournea koji se priključio Islamskoj državi.

Slike stavljene na internet uključuju i sliku osobe koja sliči JakeuBilardiju (18), pišu australski mediji.

U ponedjeljak je objavljeno da je upravo Bilardi "bijeli džihadist" Islamske države koji se pojavio na slikama u prosincu.

Fairfax Media kaže da se preobratio na islam, napustio školu i prošle godine otišao iz Australije s kartom u jednom smjeru preko Istanbula te se priključio IS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica vanjskih poslova JulieBishop kazala je novinarima u četvrtak da zna za Bilardijeve aktivnosti već mjesecima, javio je ABC. "To su pitanja koja upravo provjeravamo i kada dobijem informacije od naših agencija o tome, tada ću i komentirati", kazala je.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

U vladi su saznali da je otputovao na Bliski istok u kolovozu. "U listopadu, na savjet sigurnosnih agencija, otkazana je njegova australska putovnica", kazala je.

Vlada premijera TonyaAbbotta nedavno je ojačala zakone protiv terorizma koji daju vlastima pravo da spriječe građane da otputuju u zemlje poput Sirije i Iraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da se oko 90 Australaca bori na strani IS-a u Siriji i Iraku, dok je oko 400 njih osumnjičeno da podupiru IS pod nadzorom u zemlji.

Više s weba

Pročitajte još

Image

5PANDORA PAPERSI

Više s weba