WC ŠKOLJKA OD MILIJUN KUNA

Ugodno vršenje nužde skup sport u Dubrovniku

4.10.2012. u 18:48/ RTL

Grad Dubrovnik krenuo je u rekonstrukciju javnih wc-a na koje planira potrošiti ukupno 3 milijuna kuna. Na opremanje WC-a smještenog na najfrekventnijem turističkom mjestu, gradskom ulazu na Pilama, potrošit će čak milijun kuna.

Želite luksuzni nužnik, a ne znate kako potrošiti novac. Evo male pomoći - najskuplji model WC školjke čuvenog dizajnera Starcka stajat će vas oko dvije tisuće kuna.

Ugodno vršenje nužde skup je sport, a najbolje to znaju dubrovački gradski oci. U rekonstrukciju ovog javnog WC-a gradonačelnik Vlahušić odlučio je potrošiti milijun kuna.

Riječ je o muškom, ženskom te WC-u za invalide koji će biti potpuno automatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom naplate.

"Unutarnji dio zidovi su od inoxa, a sanitarije su također kompletno od inoxa i tzv. antivandalski sistem, znači bit će dosta otežano lomljenje i kao takvo, vjerojatno iz tog razloga i košta", smatra PeroKaciga, direktor Čistoća Dubrovnik.

Izgradnja zlatnih dubrovačkih zahoda nije novost. Bivša gradska na ovaj je potrošila preko milijun kuna. Aktualna vlast očito ne želi da ta lijepa tradicija propadne.  

No sigurni su investicija  će se isplatiti brzo. Računa se na dnevnu zaradu od tisuću i više kuna, jer kad stisne nije teško potrošiti mrkog. Pet po pet kuna  i eto milijuna.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba