mutno poslovanje

Uhićen ravnatelj NP Krka: Primio više od 53.000 kuna mita!

Image
Foto: PIXSELL

Ravnatelj Nacionalnog parka Krka Željko Bulat priveden je u policiju zbog sumnje da je više od godinu dana primao mito.

28.11.2012. u 14:14/ RTL/Hina

Željko Bulat, dugogodišnji ravnatelj Nacionalnog parka Krke, uhićen je i protiv njega je USKOK danas pokrenuo istragu zbog primanja mita u gospodarskom poslovanju.

Osim jučer uhićenoga 49-godišnjeg Bulata, istraga je pokrenuta i protiv 37-godišnjaka iz Fažane i 42-godišnjaka iz Bilica, koje se sumnjiči za davanje mita.

Bulata se tereti da je tijekom 2011. i 2012. od drugoosumnjičenog vlasnika trgovačkog društva zatražio da za njega, po nižoj cijeni od uobičajene, kupi gliser, ugradi izvanbrodski motor i opremi ga drugom potrebnom opremom te registrira na ime svoje tvrtke, a on će mu gliser otplaćivati u ratama do konačne otplate.

Na taj je način, smatraju u USKOK-u, Buljat nezakonito pribavio najmanje 53 tisuće kuna te je zauzvrat tvrtku drugoosumnjičenog izabrao kao najpovoljnijeg ponuđača za nabavu opreme za nacionalni park, omogućivši mu pritom naplatu neuobičajeno visoke trgovačke marže od čak 29 posto. Time je, sumnja se, trgovačkom društvu na štetu nacionalnog parka pribavljena nezakonita korist od najmanje 85 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buljata se još tereti i da je od trećeosumnjičenog vlasnika obrta, kao protuuslugu za sklapanje ugovora o izvođenju radova u nacionalnom parku, primio razne darove.

USKOK je sucu istrage Županijskoga suda u Splitu predložio da Buljatu, koji je na čelu Nacionalnog parka Krke od 2003., odredi istražni zatvor.

Upravo se čita

Image
'snađite se?'

Otkrivamo! Pacijenti ostaju bez privremenih invalidskih kolica i ostalih pomagala

Iz Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izvijestili su da su upoznati s pokretanjem istrage protiv Bulata te da će ministar Mihael Zmajlović pričekati daljnje odluke USKOK-a i ovisno o njima pokrenuti daljnje korake.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA TURSKE I GRUPE NACIONALNIH MANJINA

Više s weba