'DOVEZEN JE MRTAV'

Umro ispred zaključanih vrata Hitne pomoći!

Image
Foto: PIXSELL

Sumnjiva smrt dogodila se u srijedu ispred Doma zdravlja Krk kada je stariji čovjek u besvjesnom stanju dovezen u Hitnu pomoć. No, vrata su bila zaključana.

4.11.2011. u 9:44/ E.M.

Tek što se stišala bura reakcija oko skandala u dubrovačkoj bolnici gdje je jednoj pacijentici pogreškom izvađen zdravi bubreg, novi medicinski skandal dogodio se u Krku.

U srijedu je u Dom zdravlja Krk dovezen stariji muškarac u besvjesnom stanju. Međutim, vrata Hitne pomoći bila su zaključana.

Jedan tim hitne pomoći u tom je trenutku bio na putu za Rijeku s također kritičnim pacijentom. Zbog toga je pozvan liječnik iz susjedne ordinacije obiteljske medicine koji je pokušao reanimaciju, no pacijentu nije bilo spasa.

Skandalozna smrt popraćena je i skandaloznom reakcijom ravnateljice Hitne medicine PGŽ za Slobodnu Dalmaciju koja tvrdi da Krk i dalje ima pet timova hitne pomoći, a jedino nema dodatnu medicinsku sestru koja će u svakom trenutku biti u službi.

"Tu je u pitanju psihološki moment jer su vrata hitne bila zaključana, no i da je sestra bila tamo, u ovom slučaju nije mogla pomoći jer je prema mojim saznanjima pacijent nažalost već dopremljen mrtav. Radi se o starijem čovjeku koji se srušio u selu Bajčići, a mještani su ga prevezli do Krka", rekla je ravnateljica i dodala "u našoj službi zabilježen je poziv, a već u razgovoru dispečer je dobio informaciju da čovjek ne daje znakove života. Radilo se o infarktu. Žao mi je što se oko ovog slučaja diže toliko galame, svi mi bili bi najsretniji da na svakoj lokaciji u svakom trenutku imamo raspoloživ tim hitne pomoći, no Hrvatska nije toliko bogata".

"Ovakvih je slučajeva bilo i ranije, mi smo županija s nekoliko otoka i s postojećim resursima činimo sve da organizacija bude optimalna. Idealne, nažalost, nema", zaključila je ravnateljica.

Zbog ovog slučaja reagirao je i glavni tajnik KoHOM-a dr.Leonardo Bressan koji traži hitnu obustavu procesa preustroja Hitne medicine PGŽ-a. Tvrdi da je smrt pred zaključanim vratima dokaz loše organizacije koja je nedavno odnijela prvu žrtvu u Bjelovaru, gdje se dogodio identičan slučaj.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Otvorenje nove BIPA poslovnice u istočnom dijelu Zagreba

BIPA Hrvatska otvara 136. poslovnicu u sklopu Eurospina u Branimirovoj ulici

Više s weba