svečana sjednica

Uručene nagrade u povodu Dana Zagreba

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrepčanka godine Vernesa Smolčić bavi se istraživanjima na području astrofizike i prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je dobila sredstva Europskog istraživačkog vijeća namijenjana istraživačima početnicima.

31.5.2014. u 12:27/ Z.H./Hina

Na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine u povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, danas je 17 zaslužnih pojedinaca, tvrtki i institucija dobilo nagrade Grada Zagreba, a nagrada Zagrepčanka godine uručena je Vernesi Smolčić, docentici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Nagrade su im uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Darinko Kosor, a u ime nagrađenih zahvalio je franjevac Bonaventura Duda, dobitnik Nagrade Grada Zagreba za životno djelo.

Zagrepčanka godine Vernesa Smolčić bavi se istraživanjima na području astrofizike i prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je dobila sredstva Europskog istraživačkog vijeća namijenjana istraživačima početnicima.

Nagrade su dobili i profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mario Cifrek, profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Ante Čović, znanstvenik Tomislav Domazet-Lošo, profesor na zagrebačkom Medicinskom i Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Boris Labar, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac Miroslav Samaržija, prvakinja Opere HNK-a Blaženka Milić, književna prevoditeljica Giga Gračan, pjesnik, književni kritičar, urednik i antologičar Ervin Jahić, glumica Gradskoga satiričkog kazališta Kerempuh Elizabeta Kukić i novinar Ivan Blažičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tvrtki i institucija nagrade su dobili Arhitektonski ured "Dva arhitekta" Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića, Klinička bolnica "Sveti Duh", tvrtka Končar - Energetski transformatori i, u povodu 25 godina djelovanja, Otvorena televizija Zagreb.

Na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića nagrađeni su i Ante Kostelić za izvanredne sportske rezultate, te posthumno Aleksander Laslo za sustavan rad, istraživanja i prezentaciju moderne arhitektonske baštine i urbane kulture Zagreba.

Upravo se čita

Image
POSLALI APEL

Prijatelji životinja upozoravaju: Zbog SP-a sve češća protuzakonita upotreba petardi

Više s weba

Pročitajte još

Image

Zovu je 'prorok za gužve': Dubrovnik osmislio aplikaciju koja otkriva koliko se ljudi nalazi u gradu

Više s weba