AKCIJA "VJETAR"

USKOK uhvatio krijumčare školjaka

Image

Kamenice, Školjke Kamenice

USKOK je podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana zbog organiziranja nezakonitog izlova školjaka i njihova krijumčarenja preko granice.

24.5.2011. u 18:19/ M.L./Hina

RIJEKA - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhvatio je četvoricu hrvatskih državljana zbog nezakonitog izlova i krijumčarenja školjaka.

Četvoricu muškaraca tereti se da su počinili kazena djela izbjegavanja carinskog nadzora i udruženja za počinjenje kažnjivih djela.

Optuženi su da su se od 28. lipnja do 28. prosinca 2010. u Hrvatskoj i Sloveniji povezali kako bi nabavljali i ilegalno prodavali velike količine školjaka. M.J. se povezao s muškarcem iz Slovenije s kojim je dogovarao mjesto i vrijeme isporuke školjaka po cijeni od 34 eura za kilogram prstaca. M. J. je potom organizirao izlov školjaka koje su ostali optuženici prevozili svojim plovilima morskim putem u Sloveniju.

Tako su, stoji uz ostalo u optužnici, prokrijumčarili najmanje 1000 kilograma prstaca, 20 kilograma jakobovih kapica i pet kilograma prnjavica. USKOK je postavio imovinskopravni zahtjev od 2,8 milijuna kuna predlažući oduzimanje imovinske koristi optuženicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Više s weba

Pročitajte još

Image

Mesić odlučan: 'Referendum u RS-u je provokacija, odgovorni za njegovo provođenje trebaju snositi posljedice'

Više s weba