SUĐENJE ZA PODMIĆIVANJE

Vanja Sabo osporila iskaz svjedoka koji tereti njezinog oca Željka

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vještak nije mogao precizno odgovoriti što je uzrok spomenutim šumovima, jer snimak nije nastao u laboratorijskim uvjetima te je na šum mogao utjecati jako velik broj raznih faktora.

1.7.2014. u 11:49/ RTL/Hina

U tonskoj snimci razgovora bivšeg vukovarskog gradonačelnika ŽeljkaSabe, kojeg Uskok tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, s HDZ-ovom vijećnicom MarijomBudimir nisu naknadno dodavani šumovi niti bilo koji drugi segmenti zvučnog zapisa.

Potvrdio je to na današnjem nastavku suđenja Sabi na osječkom Županijskom sudu sudski vještak za informatiku i telekomunikacije MiroslavBača, odgovarajući na upite Sabina odvjetnika AnteNobila o šumovima koji se pojavljuju na početku i kraju zvučnog zapisa, koji je tajno snimila vijećnica Budimir.

Vještak nije mogao precizno odgovoriti što je uzrok spomenutim šumovima, jer snimka nije nastala u laboratorijskim uvjetima te je na šum mogao utjecati jako velik broj raznih faktora, ali u potpunosti isključuje mogućnost da su snimci koju je analizirao naknadno dodavani šumovi.

Okrivljenikova kći VanjaSabo u svom je svjedočenju osporila iskaz svjedoka DenisaZeke koji je na jednom od prethodnih ročišta ustvrdio da je Sabo od njega tražio da promijeni iskaz i izjavi da je samonicijativno, a ne na njegov nagovor, odlučio razgovarati s Marijom Budimir da prijeđe u SDP.

Svjedokinja je ustvrdila kako nije istina da je bila u službenom automobilu svoga oca te da je iz toga automobila pozvala Zeku da razgovara s njenim ocem jer je, kazala je, sa Zekom zadnji put razgovarala prije pet godina.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić uložila je primjedbu na dio iskaza u kojem svjedokinja govori o kontaktima sa Zekom, smatrajući da je neistinit i pristran u korist okrivljenika.

Na današnjem ročištu nije se pojavio predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji je trebao biti ispitan kao svjedok, a koji je sudu priložio psihijatrijski nalaz iz kojeg proizlazi da je tjeskoban i napet, pa mu liječnik preporuča odmor i izbjegavanje stresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće utvrdilo je kako je svjedok jučer imao jednosatno gostovanje na jednoj lokalnoj televiziji, pa stoga nije prihvatilo liječnički nalaz kao opravdanje za nedolazak na sud i odlučilo ga je prisilno dovesti na iduće ročište, 28. kolovoza, kada se očekuje iznošenje Sabine obrane i završni govori stranaka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SMIRUJE SE

Kolaps u Požegi: Nevrijeme potopilo ulice, kuće i podrume. Automobili ostali zarobljeni u vodi

Više s weba