POTJERA U BALTIMOREU

VIDEO Bježao policiji, zabio se u drugi automobil i ubio pješaka, a onda na njega pala fasada

Image
Foto: Screenshot/WUSA9

Odvjetnica obitelji unesrećenog poručila je da policajac u potjeri nije reagirao prema uputama svog nadređenog. On je nastavio potjeru za vozilom i time potencijalno ugrozio ostale sudionike u prometu u kojima se našao 54-godišnji pješak

3.3.2023. u 12:37/ Danas.hr

Nakon što je pješak u istočnom Baltimoreu, državi Maryland na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država, poginuo u naletu ukradenog automobila za kojim je tragala policije, objavljena je snimka užasnog slijeda događaja, piše The Baltimore Banner.

Snimku koja prikazuje kako je autobmobil pregazio 54-godišnjeg Alfreda Finchera prije nego što se zaletio u praznu trgovinu na uglu ulice čiji su se zidovi potom urušili na ulicu, ali i automobil te unesrećenog pješaka.

Fincher je proglašen mrtvim na licu mjesta.

Policija je pokušala zaustaviti vozilo ukradeno navečer prije 21 sat, no vozač im je pobjegao.

Snimka užasnog slijeda događaja otvara pitanje na ulogu policije u ovakvim situacijama. Na snimci tjelesne kamere, nadzornik se može čuti preko policijskog radija kako govori "prekini" i Yancyjev motor prestaje raditi, ali se sudar dogodi nekoliko sekundi kasnije.

Snimka tjelesne kamere koja vodi do sudara traje oko dvije minute, iako je prema videozapisu teško reći koliko je dugo policajac sudjelovao u potjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujemo da će pravni sustav učiniti ono što treba”, rekla je Georgetta Fincher, sestra poginulog pješaka.

“Sve što sada radimo je obrada njegovog gubitka; to je sve na što se sada možemo usredotočiti.", poručila je.

Policija kaže da je 33-godišnji Shawn Lee Brunson vozio ukradeno vozilo. Brunson je optužen za krađu vozila. Vlasti su rekle da se čekaju daljnje optužbe protiv počinitelja.

Odvjetnica obitelji unesrećenog Divya Potdar poručila je da policajac u potjeri nije reagirao prema uputama svog nadređenog. On je potjeru za vozilom nastavio i time potencijalno ugrozio ostale sudionike u prometu u kojima se našao 54-godišnji pješak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'TO JE NEPOŠTENO'

Dobila kaznu jer hrani mačke na javnoj površini: Treba platiti 132 eura, a živi od 172 eura mjesečno

"Namjeravamo pribaviti ostatak dokaza i vidjeti što se još dogodilo do smrti gospodina Finchera", rekla je.

"Policijski službenici moraju biti bolje obučeni da prestanu loviti ukradena vozila kada to bespotrebno dovodi živote stanovnika Baltimorea u opasnost. Dobit ćemo pravdu za obitelj Fincher.", poručila je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
VRŠNJAČKO NASILJE

Mučne scene u Sesvetama: Mlatili djevojku, sve je završilo na internetu, reagirala i policija

Više s weba