neka improvizirao

FOTO Policija otkrila detalje o uhićenjima na zagrebačkom prosvjedu. Objavili što su pronašli kod maloljetnika

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Objasnili su detalje nasilnih incidenata i otkrili da je bilo još privođenja

10.9.2022. u 18:32/ RTL Vijesti

Na današnjem prosvjedu na Trgu žrtava fašizma policija je zabilježila nekoliko incidenata o kojima su se oglasili priopćenjem.

Najprije je priveden 44-godišnjak zbog sumnje u remećenje javnog reda i mira te će protiv njega redovnim putem biti podnijet optužni prijedlog. Ne navodi se što je točno muškarac radio, no ranije je bilo navedeno kako je došlo do verbalnog napada nekolicine sudionika na druge okupljene.

Isto tako u službene prostorije privedena su trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina koji su bili pod utjecajem alkohola, a policija će nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog dovesti jednog 27-godišnjaka u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu. Druga dvojica su puštena budući da nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

Image
inicijativa 'slobodni zajedno'

Nasilje na prosvjedu u Zagrebu! Savladan maloljetnik s molotovljevim koktelom i bombom, napadnuta Maja Sever…

Image
inicijativa 'slobodni zajedno'

Nasilje na prosvjedu u Zagrebu! Savladan maloljetnik s molotovljevim koktelom i bombom, napadnuta Maja Sever…

Nakon završetka prijavljenog mirnog okupljanja policijski su službenici, kako navode, primijenili policijske ovlasti prema maloljetniku za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

Dodaju i kako je pružao aktivan otpor, a kod njega su pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo – bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jednu improviziranu napravu s čavlima, za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda. Policijski službenici u odnosu na navedenu osobu provode kriminalističko istraživanje.

Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba