negirao genocid?

Ministrica vanjskih poslova BiH: 'Dobro da danas nije bilo izjave Milanovića o Srebrenici'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pojedini srbijanski mediji najprije su objavili, a potom bosanskohercegovački prenijeli, da je Milanović negirao genocid u Srebrenici

16.9.2022. u 15:33/ Hina

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković ocijenila je u petak da je dobro da nije bilo izjave predsjednika Zorana Milanovića na Brdu kod Kranja o negiranju genocida u Srebrenici koju je ona, iako je bila temeljena na neprovjerenim izvorima, bila oštro osudila i Hrvatskoj poslala prosvjednu notu. 

“Mogu samo reći, ako je došlo do nekog nerazumijevanja, onda nam je to, koliko god da nerazumijevanje nije dobrodošlo, drago da nije došlo do takve izjave koju su prenijeli ljudi koji su sudjelovali na tom ručku”, rekla je Turković.

Time je odgovorila na upit o reakciji iz ureda predsjednika koji je naveo kako se radi o laži. 

Pojedini srbijanski mediji najprije su objavili, a potom bosanskohercegovački prenijeli da je hrvatski predsjednik tijekom radnog ručka početkom tjedna na Brdu kod Kranja negirao genocid u Srebrenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'dio smo zapada'

Milanović: 'Obalna straža mora imati brodove, od Vlade očekujem angažman. NATO? Po svom ćemo nahođenju'

Image
'dio smo zapada'

Milanović: 'Obalna straža mora imati brodove, od Vlade očekujem angažman. NATO? Po svom ćemo nahođenju'

Nakon toga uslijedilo je niz gnjevnih reagiranja bošnjačkih političara, aktivista, islamske zajednice, a među njima je bila je i prosvjedna nota koju je ministrica Bisera Turković uputila Hrvatskoj.

Takvu notu ministrice Turković, koja je visoka dužnosnica vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), odbio je primiti hrvatski veleposlanik u Sarajevu Ivan Sabolić "jer se njezin ton i sadržaj temeljio isključivo na ničim potkrijepljenim tvrdnjama". 

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba