inicijativa 'slobodni zajedno'

Nasilje na prosvjedu u Zagrebu! Savladan maloljetnik s molotovljevim koktelom i bombom, napadnuta Maja Sever…

Image

Povod prosvjedu navodno je bila pljačka Ine, no prosvjedovalo se protiv eura, rodne ideologije i WHO-a...

10.9.2022. u 16:45/ RTL Vijesti

Na današnjem prosvjedu na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma zabilježena su dva incidenta. Najprije je oko podneva verbalno napadnuta novinarka Maja Sever.

"Čovjek je napao nju i HTV kazavši da je HTV sluganska televizija, onda je osuo salvu uvreda prema Sever da zašto pišu da su prosvjednici krezubi i u tom trenutku joj je krenuo pokazivati zube i vikati nisam ja krezub", izvijestila je novinarka za Večernji list.

Image
'Dajemo vam otkaz'

FOTO HDZ u plamenu, zastave HOS-a i 'Di je sad Matija Gubec': Ovo su poruke s današnjeg prosvjeda

Image
'Dajemo vam otkaz'

FOTO HDZ u plamenu, zastave HOS-a i 'Di je sad Matija Gubec': Ovo su poruke s današnjeg prosvjeda

Dodala je kako je isti prosvjednik počeo vrijeđati i nju jer ima bilježnicu i mobitel zbog čega je naslutio da je i ona novinarka, iako nije znao za koji medij radi.

Nakon toga su reporteri RTL-a snimili dramatičnu situaciju privođenja mladića. Javljaju da je mladić bio na podu i da su savladali okupljeni, nakon čega je strpan u maricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznaje Index, mladić je imao molotovljev koktel i improviziranu bombu s čavlima. Iz zagrebačka policije potvrdili su da je pred sam kraj prosvjeda, oko 14:40, privedena jedna maloljetna osoba. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti obzirom na specifičnu situaciju, rečeno je Indexu iz zagrebačke policije.

Kao povod za prosvjed navedena je pljačka Ine, no ispostavilo se da okupljeni imaju mnogo šire ciljeve. No, na prosvjedu je afera u Ini jedva i spomenuta, prosvjednici su se bunili npr. zbog promjene valute od početka sljedeće godine, navodnog uvođenja "rodne ideologije" u osnovne i srednje škole ili "umjetno stvorene" energetske krize, te su tražili izlazak Hrvatske iz WHO-a.

Upravo se čita

Image
Pronašli fragmente

Znanstvenici otkrili na Grenlandu DNK star 2 milijuna godina: 'Mislili smo da to nije moguće'

Više s weba

Pročitajte još

Image
GLUMIO DA MU JE TJELOHRANITELJ

Bandića na otvaranju Radničke pratio nepoznati muškarac

Više s weba