dehidrirani i prestrašeni

Nijemac se s djecom, i u sandalama, zaputio u brdo iznad Omiša. Spašavao ih HGSS

Image
Foto: HGSS

'Ovo je još jedno upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu da se informiraju o stazi kojom žele ići', upozorili su iz HGSS-a

19.8.2022. u 16:09/ RTL Vijesti

HGSS Stanica Split u srijedu navečer, oko 21.50 sati dobila je poziv zbog troje njemačkih državljana koji su se izgubili na brdu poviše Marušića kod Omiša.

Odmah po dojavi, na teren su izašla četiri člana Ispostave Omiš koji su krenuli prema njima iz Marušića, dok je troje članova Stanice Split krenulo s druge strane, iz zaseoka Donje Tafre.

"Na koncu, turisti, otac i dvoje maloljetne djece, pronađeni su na markiranoj stazi prema Kosmatici, oko 23.30 sati. Zatečeni su u vidno iscrpljenom stanju, dehidrirani i prestrašeni. Na ovaj izlet krenuli su oko 15 sati, po velikoj vrućini, posve neopremljeni, bez ruksaka, dodatne odjeće, bez vode i hrane, bez rasvjete, u posve neadekvatnoj obući – otac je bio u sandalama!", izvijestili su iz HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je još jedno upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu i ići na izlete da se informiraju o stazi kojom žele ići, provjere vremensku prognozu, pripreme adekvatnu odjeću i obuću, ponesu dovoljno vode (čak i viška!), te hrane, jave smjer kretanja, a svakako da izbjegavaju šetnju po visokim temperaturama", dodaju.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba