sezona je počela?

Strani turist se 'nasukao' na litici prilikom šetnje Biokovom. Htio je ići 'prečicom', spasio ga HGSS

Image
Foto: facebook/HGSS

''Planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć', izvjesio je HGSS

16.6.2022. u 15:47/ RTL.hr

Zahvaljujući još jednoj brzoj intervenciji HGSS-a, danas je na Biokovu spašen strani turist koji je podcijenio nezahvalnu planinu i zaputio se u šetnju.

Nesretni je muškarac, naime, skrenuo s označene staze u namjeri da skrati put prema Baškoj vodi, te se našao na rubu strme litice.

"Po dojavi je unesrećeni planinar kontaktiran i lociran te na teren izlazi 8 spašavatelja. Unesrećeni nije ozlijeđen već se nalazi na rubu litice te ne zna kojim putem i kako se sigurno spustiti i u laganom je šoku.", izvijestili su iz HGSS-a Makarska.

Prvi je tim do njega stigao u 13:45 sati, te ga je nakon pregleda sigurno spustio do vozila HGSS-a. Akcija je završila dolaskom svih spašavatelja u stanicu u 15:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unesrećeni planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć. Na žalost baš na tom dijelu Biokova HGSS stanica Makarska bilježi najviše unsrećenih planinara od kojih je nekoliko završilo kobno. Kad se zateknete u problemu na planini, ne oklijevajte, nazovite Službu 112. Mi smo za vas ovdje 365 dana u godini 24/7", napisali su iz HGSS-a.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Više s weba

Pročitajte još

Image
čestitala hrvatskoj

VIDEO I slavna hollywoodska glumica navijala i slavila pobjedu Vatrenih

Više s weba