kandidati na biralištima

Splićani dolaze na birališta, glasovali i prvi kandidati za gradonačelnika

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Danas Splićani biraju i gradske vijećnike za tri godine mandata.

26.6.2022. u 10:32/ K.D.H./RTL Vijesti

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak glasovao je jutros oko 9 sati na prijevremenim izborima u Splitu.

Podsjetimo, Puljak je podnio ostavku na mjestu gradonačelnika grada 8. travnja, kao i njegovi zamjenici Bojan Ivošević te Antonio Kuzmanić nakon seks skandala u kojem nije bilo seksa. Ostavke su dali i gradski vijećnici na preostale tri godine mandata u novom sazivu Gradskog vijeća.

U Gradsko vijeće Splita nakon lanjskih izbora ušlo je 9 vijećnika HDZ-a, sedam vijećnika Centra, četiri HGS-a, po tri SDP-a, Mosta i liste Pametno/Možemo i Nove ljevice, dva s liste Ramljak/Mamić. Vijeće je konstituirano u drugom pokušaju, u srpnju.

Na biralište je već izašla i Tamara Visković, kandidatkinja za gradonačelnicu Možemo!/Nova ljevica, koja je glasovala na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Bol. Na biralištima je već bila i kandidatkinja Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalamaciju). I Davor Matijević, SDP-ova kandidat već je bio na biralištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Glasovao je već i SDP-ov kandidat Davor Matijević

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Image

Glasovao je već i SDP-ov kandidat Davor Matijević

Ivo Čagalj/Pixsell

"Ovo su jedni posebni, ali i vrlo teški izbori, održavaju se usred ljeta i nakon samo godinu dana od prošlih izbora. Ono što mogu poručiti svim građanima je da ih molim da izađu na izbore jer ovo je jako važno", poručila je Visković, donosi Slobodna Dalmacija.

U utrci za splitskog gradonačelnika su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a), nezavisni Ante Franić, Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP). Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu podrške birača, drugi krug izbora za gradonačelnika održat će 10. srpnja.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba