BOŽIDAR KUTLEŠA

Sutra kreće povrat poreza: Šef Porezne otkrio dokad bi svi trebali dobiti novac na račun

1.5.2022. u 19:23/ RTL Danas

'Ove godine povrat poreza na dohodak i povrat prireza na dohodak ostvariti će 663 564 građanina', rekao je Kutleša

Država sutra kreće s isplatom povrata poreza. Iz Porezne uprave u Novom Zagrebu za RTL Danas javio se ravnatelj Božidar Kutleša.

Kome novac prvo stiže i koliko će građana ove godine dobiti povrat?

"Ove godine povrat poreza na dohodak i povrat prireza na dohodak ostvariti će 663 564 građanina. Iznos povrata poreza iznosit će 1,7 milijardi kuna. Povrati kreću već od sutra. Cjelokupan posao trebao bi se završiti do kraja mjeseca"

Kakva će biti dinamika, prijašnjih godina isplate su išle tijekom ljeta, kad ćete isplatiti posljednje kune građanima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče isplata, rješenja su već donesena. Stizat će tijekom petog mjeseca na adrese. A već od sutra, uz rješenja, kreću i isplate. Osim povrata, postoji i određeni broj građana koji će dobiti rješenja za uplatu razlike poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak. Ove godine govorimo o 91 tisući građana s obvezom od 316 milijuna kuna. No, oni će biti obvezni platiti u kolovozu, a povrat će biti u svibnju.

Image
TRLJAJU SE RUKE

Ministar Marić objavio do kada će građanima biti isplaćeno 1,3 milijarde kuna povrata poreza

Image
TRLJAJU SE RUKE

Ministar Marić objavio do kada će građanima biti isplaćeno 1,3 milijarde kuna povrata poreza

Najbolje će proći mladi- oni do 25 kojima se vraća cijeli porez i prirez, kao i onima od 26 do 30 kojima se vraća 50 posto? Kada i koliko će njima biti isplaćeno?

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"146 tisuća mladih do 25 godina i od 26 do 30 ostvarili su pravo na povrat poreza na dohodak i prirez poreza na dohodak u iznosu od 640 milijuna kuna. Možemo očekivati i ove godine cjelokupan posao da će biti završen tijekom svibnja."

Što s prijavama onih koji dohodak primaju iz inozemstva, koliko tu ima povrata poreza, a koliko uplata Poreznoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš poziv urodio je plodom, više od 13 tisuća građana se prijavilo sa svojim dohotkom iz inozemstva. Još uvijek je otvorena mogućnost prijava takvog dohotka i nadamo se da će naši građani tu mogućnost iskoristiti. Podsjećam, u tom slučaju mogu birati opcije. Hoće li to biti jednokratna prijava za 2022. godinu ili će po godinama. Sve što bude išlo u korist građanima, mogu iskoristiti. Dobrovoljna prijava podrazumijeva da neće biti kamata niti prekršajnog postupka. O svemu se mogu informirati u ispostavama Porezne uprave gdje će ih uputiti na njihova prava i pogodnosti koje im ovaj postupak pruža", rekao je Kutleša

Više s weba

Pročitajte još

Image
razbijmo društvenu stigmu!

Pročitajte iskustva roditelja: kako odgajati i živjeti s djecom s autizmom?

Više s weba