prikrivao dokaze o nesreći

Banožić nakon Dekanićevog uhićenja: Njegov status u stranci ide u mirovanje. Rekao sam mu da mora govoriti istinu

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Banožić obratio se novinarima vezano za slučaj uhićenja župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića

15.3.2023. u 16:27/ Danas.hr

Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije, uhićen je danas ujutro uz još tri policajca, Krešimira Bičanića i vlasnicu kuće i automobila.

Oni su trenutno pod istragom PNUSKOK-a, a istražuje se prometna nesreća koju je otkrila RTL Potraga, a koju župan nikad nije javno priznao.

Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije se ranije danas oglasio vezano za uhićenje župan Damira Dekanića

"Vezano uz slučaj g. Dekanića, na pravosudnim je tijelima da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela. Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti, kao i samostalan rad pravosuđa te ne vršimo na nadležna tijela politički pritisak,.Županijski odbor će sukladno statutu stranke pokrenuti stegovni postupak pred časnim sudom županijske organizacije, kažu iz tamošnjeg HDZ-.a

' Ne postoji tijelo koje nekoga može natjerati na ostavku na mjesto župana'

Njihov šef, ministar obrane Mario Banožić, ujedno i Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije obratio se novinarima.

Što je RTL Danas doznao prije samog obraćanja Marija Banožića javnosti, a to je da će se Dekanićev status u stranci stavit u mirovanje, potvrdio je odmah na početku:

"Status u stranki župana Dekanića stavit ćemo u mirovanje", rekao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje vezano za Dekanićevu funkciju župana rekao je:

"Ne postoji tijelo koje nekoga može natjerati na ostavku. Njegov je status u mirovanju, a Dekanić će sam morati odlučiti o donošenju odluke i političkoj aktivnosti" rekao je Banožić te dodao da je njegov stav da politika u sebi nosi odgovornosti

Na novinarsko pitanje je li njemu normalno da 11 mjeseci traje istraga o jednoj takvo banalnoj stvari kao što je tko je vozio automobil?

"Nije bilo pritisaka s ničije strane da se nešto stopira". istaknuo je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'traje pregovaranje'

Čelnik sindikata policije ogradio se od zaposlenika koji su danas na 15 minuta prekinuli s radom

"Ono jutro kad smo razgovorali prvi put rekao sam mu da mora govoriti istinu. Mi nismo bili s njim u vozilu, sad je dobio priliku prikazati istinu" kazao je Banožić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
napokon

Hrvati se s djecom ukrcali u avion i poletjeli prema glavnom gradu Zambije

Više s weba