OGLAS

prognoza Damjane Ćurkov Majaroš

Prvi lipanjski vikend bit će pravi ljetni: Idućih dana vruće i sparno uz mogućnost lokalnih pljuskova

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oprezno sa sunčanjem jer će UV indeks biti visok ili vrlo visok!

3.6.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Početak lipnja je, a vrijeme je pravo ljetno – sunčano, vruće i sparno, ali ne i posve stabilno pa su i idućih dana, a osobito u novom tjednu mogući lokalni pljuskovi.

PETAK

Ujutro pretežno sunčano, pod Velebitom pojačana bura, drugdje većinom slab vjetar, a temperatura malo viša od jučerašnje pa će već prijepodne biti vruće.


U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uz dnevni razvoj oblaka može biti ponekog pljuska, osobito uz granicu sa Slovenijom, lokalno i tuče. Ipak, veći dio dana će biti pretežno sunčano i vruće, povremeno s umjerenom naoblakom, a pod oblacima i sparno.

Image
prognoza doriana ribarića

Toplo, ali nestabilno: Prvi lipanjski tjedan nosi visoke temperature, no ponegdje uz pljuskove i naoblaku

Image
prognoza doriana ribarića

Toplo, ali nestabilno: Prvi lipanjski tjedan nosi visoke temperature, no ponegdje uz pljuskove i naoblaku

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, ponegdje može biti nešto oblaka, a tek rijetko i onih grmljavinskih. Temperatura između 28 i 33 stupnja.

U Dalmaciji prave ljetne prilike – sunčano i još toplije pa će dan biti prilično neugodan, a osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura između 21 i 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu nešto oblačnije, lokalno su i uz obalu i u gorju uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, a temperatura između 26 i 31 stupanj.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Prvi lipanjski vikend bit će pravi ljetni - sunčano, vruće i sparno, lokalno je moguć i poneki pljusak, ali češće u noći na ponedjeljak i u novom tjednu, ponegdje su tada moguća i izražena nevremena. Do ponedjeljka vruće uz 30-ak stupnjeva, a zatim će se sniziti ispod 30 °C, ali i dalje ostaje vrlo toplo.


IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana bez promjene - sunčano, često i potpuno vedro, ali vruće i sparno. Temperatura će biti iznad 30, lokalno i oko 35 stupnjeva, a noći ostaju neugodno tople pa je vikend idealan za odlazak na plaže ili bazene.

Oprezno sa sunčanjem jer će UV indeks biti visok ili vrlo visok, a to znači da su opekline kod osjetljive kože, primjerice dječje, moguće već nakon 10-ak minuta na izravnom suncu.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
nestabilno vrijeme

Pripremite kišobrane, dolazi nam osvježenje. Suho će biti samo na istoku zemlje


Više s weba