'samo izgleda kao šetnja'

Više od 60 HGSS-ovaca traži nestalog Čeha na Biokovu

Image
Foto: PIXSELL

Rano jutros helikopterom HRZ-a u tri naleta na Biokovo je prebačeno 47 članova HGSS-a koji će detaljno pretražit planinarske staze i puteve na samom vrhu Biokova.

28.7.2013. u 10:58/ RTL

Nakon dva dana traganja za nestalim češkim turistom na Biokovu, danas je pokrenuta još intenzivnija akcija u koju su se uključili dodatni resursi HGSS-a.

U večernjim satima subote petero članova HGSS-a sa četiri potražna psa i termovizijkom kamerom uputili su se k planinarskoj kući na Bukovcu kako bi preko noći i u ranim jutarnjim satima pretražili jedno od 'vrućih' područja koje je spašavateljima zanimljivo zbog lociranja telefona nestale osobe.

Rano jutros helikopterom HRZ-a u tri naleta na Biokovo je prebačeno 47 članova HGSS-a koji će detaljno pretražit planinarske staze i puteve na samom vrhu Biokova.

Uz tragače na terenu su i tri tehnička tima koji će pretražit vrlo strme predjele i kuloare koji su se u prijašnjim akcijama traganja na Biokovu pokazali kao 'alternativni pravci' turistima koji su pokušali skratit put, a najčešće su upravo ti pravci bili pogubni za njih.

U akciji trenutno sudjeluje 60 članova HGSS-a iz stanica Bjelovar, Dubrovnik, Makarska, Split, Šibenik te dežurna ekipa letača spašavatelja, prenosi HGSS.

"", napisali su HGSS-ovci na svom Facebook profilu.

Image
Foto:
ImagePolicijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je jučer priopćenje u kojem kažu kako se nestali 47-godišnji državljanin Češke iz Baške Vode udaljio se preko mjesta Bast u smjeru planine Biokovo, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

 Osoba je visine 175 cm, srednje tjelesne građe, ovalnog lica, tamnoplave kovrčave kose, svijetloplavih očiju, a u trenutku odlaska iz Baške Vode bio je odjeven u tamnozelenu majicu kratkih rukava, s tzv.maskirnim uzorkom, crne kratke hlače, crnu jaknu, svijetlosmeđe planinarske cipele, a na glavi je imao crvenu kapu, tzv.šiltericu, s natpisom Liverpool.

"Molimo sve građane, koji imaju saznanja o nestaloj osobi i okolnostima nestanka, da svoja saznanja što prije dostave najbližoj policijskoj postaji osobno, odnosno pozivom na broj telefona 192", stoji u priopćenju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginuo I pješak

Druga smrt na osječko-baranjskim cestama u dva dana: kod Valpova poginula vozačica

Više s weba