ŠTRAJK VISI U ZRAKU

'Vlada naprasno i divljački otima i ucjenjuje'

Image
Foto: Pixsell

'Sindikati će se boriti svim pravnim postupcima jer je ovo temeljno ugrožavanje prava radnika. Možemo odgovoriti i štrajkom', poručio je sindikalni čelnik Vilim Ribić.

22.2.2013. u 11:03/ RTL

Sindikati javnih službi koji neće ići na konzultativni sastanak o izmjenama Uredbe o koeficijentima kod Miranda Mrsića organizirali su konferenciju za medije na temu na kojoj su objasnili razloge za neodlazak u Ministarstvo rada. Rekli su da će na razgovor doći najvjerojatnije samo Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi.

"Sindikati će se boriti svim pravnim postupcima jer je ovo temeljno ugrožavanje prava radnika. Sindikati mogu odgovoriti i štrajkom", rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić dodavši da "štrajk visi u zraku".

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

"Vlada ne želi pregovarati, već naprasno i divljački otima i ucjenjuje", dodao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

"Ljudi u Poreznoj nisu dobili plaću već dva tjedna. Hoće li državne institucije sad raditi svoj posao i podnijeti prekršajne prijave protiv države jer nije isplatila plaće?", zapitala se Gordana Jagar, predsjednica Sindikata Porezne uprave Hrvatske.

Sindikalni čelnici su ljuti jer je odluka obznanjena na TV-u (u ekskluzivnom razgovoru premijera Milanovića u RTL-u Danas), pa su poručili da neće ići na konzultativni sastanak o izmjenama Uredbe o koeficijentima u Ministarstvo rada.

Obrušili su se i na ministre Mrsića i Jovanovića jer smatraju da obmanjuju javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Priča o Zelenskom

Kako je ukrajinski predsjednik odigrao ulogu života i postao TIME-ova osoba godine?

Više s weba